La conciencia no existeix...

[mail enviat a catradio el 30/10/2008 - Problemes Domèstics]
Per mi la consciencia no existeix.

La consciencia es genera degut a un bon sistema de memòria que ens permet guardar i recordar fets viscuts i un bon sistema d’anàlisis sobre aquests records. Sense un bon sistema de records seriem incapaços de ser conscients, ja que no podríem analitzar res, cada dia començaríem de zero, com un recent nascut.
I sense un bon sistema d’anàlisis tampoc seriem conscients, ja que tindríem molta informació però seriem incapaços de gestionar-la, ni d’intentar entendre-la.

Podríem ficar un exemple molt simple, un cotxe quan funciona guanya velocitat però la velocitat en si no existeix, no podem trobar cap peça al motor que li podem anomenar velocitat, la velocitat es produeix per un seguit de propietats que la generen, com la benzina, les rodes, els eixos, el motor...crec que la consciencia es el mateix...

De fet la consciencia es una de les causes principals que ens provoca la no acceptació de la mort, no podem acceptar fàcilment que si ara estem aquí en un futur deixarem de ser-hi. Molta gent pensa que el seu jo no mort, ha algun lloc ha d’anar, com pot ser que el meu jo deixi d’existir? Aquest raonament es un producte mes de la nostre por al desconegut, a la mort.
El nostre cervell no està preparat per acceptar això.

Com era possible que abans de néixer la nostre consciencia no existís, o sigui que la terra ha existit milions i milions d’anys sense nosaltres i en canvi no podem acceptar que podrà seguir molts altres mes sense nosaltres? I la opció de creure que la nostre consciencia ja existia abans de néixer encara es mes poc fonamentada, i de fet ni tan sols te importància, ja que si no som capaços de recordar res de la consciencia anterior, ja que vam néixer sense cap coneixement previ (recordem que tots vam aprendre a parlar, a pensar, a caminar..) no val la pena ni tenir-la en compte.

......

[Fragment adaptat d'un escrit molt mes ampli sobre la exitencia de Deu]

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Per que a la muntanya fa més fred si la calor sempre va cap a munt i està més a prop del sol?

Que és la gravetat? (segons un senyor que es deia Einstein)

Plantar un arbre, escriure un llibre i tenir un fill....