Els cèntims del futbol i la etica

Avui parlava amb una noia que li semblava un escàndol que els futbolistes guanyessin tant. Deia que no era ètic, que era immoral, que no era just...

Jo no ho trobo ètic ni no ètic. O dit diferent, si no trobo ètic que els futbolistes guanyin tant diners hauria de no trobar ètic moltes altres coses que ens afecten diaria i directament.

Jo li he dit que tampoc es ètic que ella pugui tenir tanta roba gracies a que la India/China exploten a gent, si tot es fabriques aquí, potser no podria comprar a aquests preus i no podria tenir tanta roba.

Que pogués utilitzar tot d'aparells electrònics i quan es fes malbé fos més barat comprar-ne un de nou que reparara-lo, per que qui ho fabrica li paguen una misèria treballant 16 hores.

Que pogués menjar carn cada dia gracies la matança indiscriminada de milions d'animals cada dia. Sense pensar en el seu patiment.

Si mirem el nostre entorn, el nivell de coses que fem, directa o indirectament, nosaltres mateixos que no es pot considerar gaire ètic...no se si ens permet criticar gaire l'ètica econòmica del futbol.

Prefereixo que si el futbol mou milions, ho cobrin els jugadors que no pas que s'ho quedi algú més.

Per tant, jo veig bé que els futbolistes famosos guanyin aquests diners, si els diners son generats pel propi futbol i de manera legal.

Al final, el trist de tot això es que els futbolistes guanyen molts diners per que hi ha molta gent disposada a pagar per veure'l i de retruc, moltes marques volen utilitzar aquest aparador per arribar al públic. Es un circ que la gent vol veure i pagar per ell.

Si ningú mires el futbol, en Messi passaria de cobrar el que cobra a ser mileurista en prou feines....sino que els hi preguntin als millors del món en altres especialitats...no se, l'esgrima, per exemple...

Comentaris

  1. No tinc cap problema amb que els futbolistes cobrin el que cobren, el problema vindria si cobressin subvencions. Ara bé, que no esperin tenir cap ingrés gràcies a mi.

    PD: Per què no ho has publicat res en tot el novembre i avui publiques quatre posts en una hora?

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet, el tracte d'hisenda amb alguns clubs si que es pot mig tractar de subvencions. A qualsevol altra empresa no li permetrien tenir els deutes que tenen amb la seguretat social...però com es el circ del poble....

      I el tema de no publicar al Novembre....es questió de temps...sempre que tinc alguna cosa que m'agrada explicar al blog, entro al blog i ho escric per no oblidar-ho però ho faig en format borrador, per escriure-ho més en calma en un altra moment.

      I aquest moment amb més calma no l'he trobat aquest novembre..però com tinc molts posts pendents acumulats, avui m'he dit..."va! els que ja estaven més fets, retoca'ls una mica i publica'ls....."...

      Que ja que m'agrada tenir un Blog, que també ho sembli...

      El que es pot concloure d'això es que quan al post escric avui o ahir o demà...es fals!!!... :)... era cert el dia que vaig escriure el borrador...em sembla que aquest Post en concret el tenia a borradors des de finals de Setembre!!!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Per que a la muntanya fa més fred si la calor sempre va cap a munt i està més a prop del sol?

Que és la gravetat? (segons un senyor que es deia Einstein)

Plantar un arbre, escriure un llibre i tenir un fill....