Post DUI...

Suposo que molts independentistes encara estan tornat a tocar de peus a terra despres de la declaració de la república i altres ja no es van aixecar de terra pq sabien que era impossible de mantenir en el temps.

Alguns es senten enganyats, decepcionats i/o perduts.

Ho trobo lògic. Però, com ja vaig dir en els ultims posts, el camí que s'havia fet fins aquí, per molt que el vestissin de legitim, era un camí per tensar la corda i provocar escenaris que no s'havien provocat mai.

Era impossible obrir situacions noves (bàsicament referèndum) en l'estat normal. Per tant el 1-0 o tot el camí fins a la DUI (va durar com un part) era per veure que anava passant, si alguna cosa passava, si algú trucava a la porta. S'havia de tensionar la corda fins al limit.

El que va resultar, al final, es que no va passar res. Però això no es podia saber segur fins que es fes...encara que es podia intuir.

Les tensions a dins del govern deurien ser fortissimes al veure que, a falta de cap sortida nova, declara la DUI era tirar-se a la piscina sense aigua. Suposo que per això en Puigdemont va decidir, de forma unilateral, declara eleccions..però la gent i la resta del govern el van destrossar. Suposo que la pressió el va obligar a fer l'ultim pas.

Per això es va fer una DUI sense declara-la al DOC, amb vot secret i amb declaració fora del parlament. Ja que seria una DUI impossible d'aplicar, com a mínim, que no causes més anys de presó als implicats.

Algu pot pensar que potser va ser una mala decisió o no. La part positiva es que ara ja es sap que en un escenari com l'actual, es impossible declara una DUI i fer-la efectiva. Abans potser ho intuiem alguns, ara ho sabem tots. I també que s'ha internacionalitzat tot.

La gent que va votar el 27S l'independentisme va votar pq li prometien proclamar la república en 18 mesos i es va fer, encara que no de manera real..per tant, els polítics van complir el que van dir, com van poder. Això te un valor..i més quan et jugues 30 anys de presó...s'ha de tenir en compte.

La part negativa, com ja vaig dir fa uns dies, es que el més important per aconseguir algun dia un referèndum acordat (o forçar-lo) es anar aconseguint més majories...ara la majoria independentista es massa fràgil...al 27S eren un 48%...i es difícil de pujar, ja que el vot independentista sempre està super mobilitzat...no sol quedar-se a casa....i no tinc clar si fer la DUI, encara que sigui virtual, ajudi a sumar majories o a gent que va votar dins del 48%, ara canvii el vot, per creure que declarar la DUI era fer una anada de pilota..

Falta veure com gestiona la frustració el vot independentista i com, a l'anar tant al límit i generar tanta pressió social, com és mobilitza la part unionista per anar a votar. Normalment sol ser la que te tendència a quedar-se a casa...ara no ho farà. Això ja ho dic en clau 21D.

Els independentistes, si volien lluitar per ser un pais no tenien gaires més camins que el que han intentat. De forma pacifica, posar la màxima pressió al sistema. Ho han fet fins a límits que ningú pensava. Ficant en risc l'economia catalana, de manera real en alguns casos, de manera virtual en altres.

La veritat, si no ets independentista i tens una empresa a catalunya, pots estar maleint els ossos de tots...per que hi han casos reals de baixada de comandes pel tema del procés....encara que s'anirà posant a lloc, més tard o més d'hora.

He escoltat algú enfadat per que deien que els independentistes no tenien res preparat. Es una quimera. No podien tenir gaire res preparat. La guardia civil/policia nacional feia un seguiment al milimetre de totes les personalitats, telefons intervinguts, seguiments al carrer....era impossible preparar alguna cosa grossa a menys que es recorris a la clandestinitat, com es va fer per el tema urnes...però tots estarem d'acord que es molt més difícil crear un país de forma clandestina que no pas amagar unes urnes.

A part, també hi ha la toxicitat de les xarxes socials....la gent te molta informació però nomes de la part "amiga", la resta la ignorem pq no ens agrada escoltar-la...per les xarxes corria molta info, que mai va donar el govern, sobre que hi havia preparat i que no..això fa posar la gent en una visió no real...encara que, s'ha de dir, despres del que va passar el 1-O, era dificil no actuar amb el cor i deixar el cap de banda...Inclus conec gent que el dia 1-O van anar a votar que SI, pel calenton de veure les imatges...ara mateix, ja no ho farien mai més...

De totes maneres, tampoc es el problema si es van preparar coses o no, el problema es que per molt preparat que estigues, el govern español no et permetria utilitzar-ho. Els jutges a qui farien cas? els policies? els Impostos on es pagarien? Per fer aquesta transició, ara per ara, només es pot fer acordant algunes coses. Es el que pensaven que es podria aconseguir forçant la situació...però no va ser aixi.

També per la part unionista la cosa no ha anat tant bé com pensaven. Volien adjuntar un 155 de super neteja que duraria 6 mesos, amb neteja de TV3 pel mig (i escoles també) per poder fer eleccions "netes"...i al final no ho han fet...i coneguem totes les reaccions que solen tenir...no es ven bé el seu estil, ni tant sols el que volien la majoria de polítics...crec que aquí hi ha donat opinió algú més...o han vist que fer una altra cosa era liar-la més...no se..

No hagues tingut molta lògica atacar al govern català per fer una cosa il·legal i ells modificar TV3 o les escoles sense guanyar-ho electoralment a la generalitat. Si volen fer canvis a TV3, que guanyin unes eleccions a catalunya i llavors legislin...encara que crec que acabarà sent un "les hemos jodido la sanidad"...aixi rotllo per darrera...

Res, moments molt moguts i que segurament no acontenten a ningú......això si, Netflix ja està tardant a fer una serie...a veure si també hi haurà segona temporada...de moment, sembla que la primera temporada pot acabar a Bèlgica...a veure...

Comentaris

  1. Segurament el 21D serà una de les eleccions amb més participació de la història de Catalunya, i això no afavorirà al bàndol independentista. Seguirem pendents de l’actualitat.

    ResponElimina
  2. Això estic 100% segur.

    I suposant que siguin eleccions netes.

    El vot independentista ja es va mobilitzar el 27S..qui no va votar, en sentit plesvicitari, les ultimes eleccions a partits independentistes..es que no era independentista.

    En canvi el que ha passat pot fer baixar del carro als independentistes més moderats..que n'hi han,i molts...

    I el que va passar al 1-O pot fer que alguns s'hi hagin pujat...encara que ho dubto molt...

    Es veurà però jo, les enquestes que surten que l'independentisme puja, sincerament, no m'ho crec...

    A veure....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les mateixes enquestes que diuen que puja el independentisme també coincideixen a dir que baixen els vots a JxSi i la CUP, molt lògic tot plegat

      Elimina
    2. Ja.....jo, com soc massa realista, i suposant que les eleccions son netes (que amb gent disposada a venir a fotre osties als ciutadans, no se, no se...)...jo també tinc els meus dubtes que es superi el vot independentista del 27S...
      Però no tinc la bola de vidre...

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Per que a la muntanya fa més fred si la calor sempre va cap a munt i està més a prop del sol?

Que és la gravetat? (segons un senyor que es deia Einstein)

Plantar un arbre, escriure un llibre i tenir un fill....