155...que viene, que viene...uu, uu

El que penso a data d'avui (24/10/2017) sobre el procés català es el següent:

Estem en un moment que la base independentista sembla que es pot eixamplar una mica (no gaire, hi ha un nucli dur que no serà mai independentista) i que les persones que volen una solució (referèndum) potser estan augmentant a dins de Catalunya (a fora ja es una altra cosa).

En aquests moments es planteja proclamar la DUI. Des de un punt de vista de legitimitat amb les persones que van votar al govern, es el que tocaria fer. i després del que va passar el 1O, encara més.

Però, des de un punt de vista de legitimitat democràtica, les ultimes eleccions del 27S el bloc sobiranista va obtenir un 48%...no prou per declara la independència a saco o no prou per estar 100% legitimats. El mateix Baños (CUP) ho va dir al acabar les eleccions del 27S.

I un altra tema, que s'aconseguirà amb la DUI? es podrà fer efectiva? deixaran d'aplicar el 155?

Sincerament, no es podrà fer efectiva i obligarà a lluitar contra el 155 des de tota la societat de manera pacifica i persistent amb DUI o sense.

Com ja he dit, si mai Catalunya es independent, serà de forma gandhiana, de forma persistent, per pesats...no pas per la força o amb pressa.

Es facin eleccions o no, ens aplicaran el 155 (això sembla clar)....per tant..el resultat es el mateix..

Des de un punt de vista estrategic, cada pas que es fa a de sumar al costat independentista. Si el pas deixa igual fer-lo o no fer-lo..deixa la partida al mateix punt...s'ha d'intentar que el pas, si ho deixa igual, debiliti a l'altre costat...

Declara una DUI dona força a l'altre costat..els unifica contra el sobiranisme català..i dona raons per, des de fora, entendre que s'ha saltat la legalitat democràtica per justificar tot el que facin. A europa també. (tampoc importa gaire Europa però sempre està bé anar deixar-los en evidencia, sempre algu anirà parlant i creant corrents de pensaments)

Si declarem eleccions, el bloc PP-PSOE pot debilitar-se, ja que encara que apliquin el 155..algunes veus apareixeran diguen que si es fan eleccions, no està tant clar aplicar-lo...per tant, encara que l'apliquin, es debilita la seva unitat. De cares a fora, ens casquen el 155 quan a ultima hora em tornat a una suposada legalitat.
A part, el PP es tornaran una mica més boixos i encara seran més rucs en el seu comportament... Per tant, més motius per sumar per part nostre.

I una altra cosa més interessant...el PP/Cs no vol eleccions ara mateix..sap que els hi va a la contra...prefereixen esperar més temps per veure si poden manipular als catalans per que , de cop, es tornin tots unionistes. Ja parlen de 6 mesos o d'esperar a que tot es tranquil·litzi..diuen que ara les eleccions estarien intoxicades o que en els pobles seria difícil contrastar els resultats...(ho ha dit Ciutadans). Que les prohibeixin, si volen, serà per riure..sumarà al costat independentista..

El PP/Cs no volen eleccions ara, tenen por del resultat, temen por de l'efecte 1O...prou motiu per fer-les. Molt motiu per fer-les. Increïble motiu per fer-les.

També es veritat que potser es proposen fer i, a l'aplicar el 155, com poden fer els que els hi doni la gana, les suspenen. Doncs llavors es declara la DUI.

La DUI es la ultima bala que te l'independentisme, una sola bala que ha de fer la major feina possible. La DUI s'ha de declara quan ells declarin oficialment el 155, no abans. Fins el segons abans, s'ha de fer estratègia per sumar/desestabilitzar....vaja, la puta i la ramoneta serà efectiva fins que el 155 entri per la porta...això crec que es la estratègia..
Llavors molta gent entendrà la DUI com un mecanisme de defensa, més que una declaració unilateral a la brava.

Algu dirà que llavors ja hauran aplicat el 155 i no servirà per a res....per que? si estem en un moment d'excepcionalitat on res val i a on tothom esta treballant fora de la llei (jordis, per exemple o dir que declares una DUI)...pots declara la DUI quan vulguis, total el PP diran que no es legal i Indepes diran que si...

I si en Puigdemont està ja suspès, que importa?..si es fa una DUI es salta la llei espanyola, perque ha d'importar que hagin aplicat el 155? si ja no es reconeix la constitució.
I si està a la presó? Ja la declararà algú...total, la independència nomes la podran defensar els ciutadans amb les movilitzacions pacifiques o desobediència pacifica..els polítics poc poden fer ja...

De fet, qualsevol detenció de qualsevol persona del govern català ja serà sobreentès com una auto DUI pel poble independentista. La gent ja començara la seva propia DUI. La DUI la fa la part del poble independentista, com ja va dir en Puigdemont.

Si al final es fessin unes eleccions ara, potser l'independentisme perd vots (i llavors s'haurà de reconduir el moviment) però, us imagineu si es fan eleccions i es milloren els resultats del 27S? us imagineu que es supera el 50%? Llavors es tindria una legitimitat brutal....s'ha d'aprofitar l'efecte potent del 1O per fer que passin coses al favor dels independentistes..no pas només pensar amb l'ego de la satisfacció momentània d'escoltar proclamar una DUI que resta...(si una DUI suma, pq jo no se tota la informació, llavors callaria)

A part, segurament, al no fer la DUI abans d'eleccions "legals" es sumaria a gent que no està còmode amb la DUI però si que creu que vol marxar d'espanya (que n'hi ha)..i llavors entendria més la DUI si som majoria o si el PP la torna a cagar amb les eleccions propossades.

Conec gent, gens independentista, que m'ha dit que si ens ha de seguir governant gaire temps el PP, es farà independentista. Si el PP la segueix cagant, això serà real i alguns faran aquesta transició.

Hi ha gent que diu que unes eleccions sota el 155 poden no ser del tot "netes"...ja que manen ells...però si obliguen a fer-ne unes d'aquí 6 mesos, encara seran menys netes..ja que tindran les mans més a dins...

Entenc la gent independentista convencuda que no enten no fer una DUI, quan era el previst despres del 1O. Però això es una partida de cartes molt llarga i s'ha d'adaptar la estrategia a cada moment, no es pot anar amb una estrategia prefixada si en algun moment pots fer una jugada mestra. I en el meu punt de vista, proposar eleccions ara, es un cop al 155, no prou per derrocar-lo però prou per tenir més força moral del poble català. (com deia, es sumarà gent, segur...)

No s'ha de tenir por del 155, tot i que en pot fer...però, com sempre he dit, si la gent està convençuda i amb ganes, a veure com ho fan per aplicar-lo, es provable que, si volen anar a saco, la caguin contínuament..

Si l'independentisme guanya serà per una revolució gandhiana i per sumar majories...no per la força o per restar majories o per pressa. No us enganyeu, com ja he dit, amb testosterona o poca intel·ligència, els independentistes no podran intentar aconseguir els seus anhels. El govern espanyol te més testosterona i més força.(que es la seva més gran debilitat)

No hi han passos endarrere o endavant, hi han coses que sumen i coses que resten...si es sumen prou, al final el got estarà ple i vessarà sense que ningú pugui evitar-ho.

A veure que passa...

Comentaris

  1. El que no tinc clar es que en unes eleccions el bloc independentista aconsegueixi més del 50% dels vots.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No es fàcil realment. Però si, despres del 1-Oct no hi ha un 50%...potser els independentistes son els que s'han de replantejar l'estratègia..

      Es un risc...encara que crec menor...ja que el PP no crec que deixi fer eleccions a curt termini, les suspendrà...voldrà controlar els tempos...

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Per que a la muntanya fa més fred si la calor sempre va cap a munt i està més a prop del sol?

Que és la gravetat? (segons un senyor que es deia Einstein)

Plantar un arbre, escriure un llibre i tenir un fill....