La Por després de l'1 d'octubre

Despres del que ha passat aquests dies em de fer una reflexió.

Com ja he dit en els últims posts, el PP ha menystingut a catalunya des de que va passar tot el que va passar amb l'estatut. I, com també ja he dit, es el màxim culpable de l'increment dels independentistes a catalunya, per golejada. Molt més que l'escola i TV3, que, segons per a qui, es el culpable de la crescuda dels independentistes. Recordem que la primera manifestació multitudinària a Barcelona era pel tema de l'estatut no pas per la independència...allà va començar tot. No pas a les escoles...

La gent que en aquests moments reclama una tercera via, ho fa per por. A catalunya es porten 7 diades amb manifestacions multitudinàries per intentar canviar, reclamant alguna cosa. Mai hi ha hagut cap intenció d'escoltar, ni dialogar. L'estatut, un text que la majoria de catalans donava com una victoria i un encaix més agradable a espanya, va ser trepitjat d'una manera humiliant per tot el govern i el TC i a sobre això li va donar vots a cabassos per arribar al poder.

Tots els partits catalans, inclòs els més radicals, creuen que la solució ideal es fer un referèndum pactat per decidir si es vol ser independents. Però es impossible, literalment impossible.

A catalunya hi ha una realitat, es veu al carrer aquests dies. S'ha de donar resposta a això. Algú dirà que son minoria, algu dirà que son majoria...però realment per saber-ho necessitariem un referèndum pactat, que mai es produirà en la dimensió que fins ara coneixem.

La gent te por, la gent diu que s'han trencat ponts insalvables, que ja mai mes tornarà a ser el mateix, que tot esta ple d'incerteses, que si marxa la "caixa" i mil empreses més...i un munt de coses més.
Tingueu clar que les empreses marxen per tema independència però també per les imatges que es van veure...quan tu veus allò, tens sensació de caos i inseguretat, si ets de l'altre punta de món.
Els actors de Strangers Things no han volgut venir a Sitges per por d'anar a un lloc que no sigui segur no pas pq es vulgui declarar la independència....tot el món va veure aquelles imatges cruels. La sensació de tercer món, per la gent estrangera, es evident.
Si fossis de Washington, que et faria més por i inseguretat per invertir els teus diners, gent dient "votarem" o policies a osties?
https://www.youtube.com/watch?v=26fUiti7i6Y

De totes maneres aquest escenari tant catastròfic jo el puc solucionar ara mateix. Tinc la solució màgica.

Amb un referèndum pactat s'acaben les tensions, s'acaba l'odi de la gent, tot torna a la normalitat cotidiana i es pot fer una transició tranquil·la per tothom o quedar-nos com estem si guanya el no.

Això passarà en la dimensió espai/temps que estavem fins ara?

NOOOOOOOOO! Impossible.

Per tant, em de moure'ns a una altra dimensió, on passin coses diferents i obrin escenaris diferents...i com son diferents, també son desconeguts i, per això, la majoria tenen por.

No s'ha de tenir por.

Algú pensava realment que seria fàcil? de debò?
Algú pensava que seria fàcil amb un govern que no va dubtar a humiliar als catalans pel tema de l'estatut? Algú pensava que seria fàcil amb un govern on a la operació catalunya algú va dir "les hemos destrozado la sanidad"? Algú pensava que seria fàcil amb un govern que va utilitzar els morts de l'11M mantinguen que era ETA, per que li afavoria electoralment, quan tothom sabia que era Al-Qaeda?
Algú pensava que seria fàcil amb un govern que envia policies a "tostar" a mitja població de Catalunya per que no marxin d'Espanya?
No ens enganyem. No ens enganyem.

De totes maneres estem en un món global, tothom es necessita de tothom. Nosaltres necessitem a la Xina, algu necessita les nostres peces i algu necessita els nostres fruits. Algu necessita passar per les nostres carreteres i algu vol venir a les nostres platges. No es pot parar..estem en un mon global i mentre hi hagi interessos econòmics pel mig, tot acabarà girant i passant semblant a com passa ara.

Només hi ha una cosa que ens pot destruir i som nosaltres mateixos. Si, en algun moment de tensió, utilitzessim la violència des de la societat, llavors podriem desequilibrar el país i anar a terrenys complicats. Que no es perdi temps odiant a ningú ni parlant malament de ningú, es inútil. Que no es perdin energies amb això. Que ningú odii als policies que van venir aquí, només obeient ordres de càrrecs polítics. Els mossos van fer alguna cosa semblant al 15M.

Si catalunya segueix com fins ara, com un poble de pau i molt unit, qualsevol decisió política, qualsevol, inclòs la que sembli més dolenta(per uns el 155 i per altres la independència), irremeiablement acabarà portant-nos al mateix punt que ara. L'economia global s'acaba imposant.

El que canviarà es si els errors i els encerts es faran des de catalunya o si els altres seran els que faran els seus errors i els seus encerts i els aplicaran a catalunya.
Sembla una diferencia sutil a menys que tinguis clar que a catalunya els errors i els encerts es resoldran de manera diferent.

A catalunya, sigui independent o no, també hi hauran corruptes, també hi hauran mafies i tot el que te qualsevol pais. Crec que tothom es adult per veure que ser independent o no, no et lliura de corruptes ni criminals. Simplement que es resoldrà des d'aquí.

Es moment d'escollir entre estar en un pais on han aconseguit que un partit, que l'ha votat una majoria molt amplia, envii 10000 policies per estomacar a la gent, per no voler veure que hi havia un problema polític de fa anys o es vol estar en un altre pais que es pugui construir de nou i enterrar, d'una vegada per totes, aquests tics tan antics. Llavors la diferencia entre una opció o una altra es abismal.

Hi ha por a l'ambient. No tinguem por. La por la generen per que la gent dubti i canvii de parer. Que la gent canvii de parer per que s'ha informat millor, per que ha llegit més..pel que sigui, però no per la por irracional.

Van amenaçar amb multes de fins a 300.000 euros per qui anes a fer de mesa al referèndum il·legal. Algu va veure algun policia demanat DNIs? Por, por i por.

Ens van amenaçar que sortiriem d'Europa. Ho sento, a mi no m'interessa estar a Europa. Han vist la repressió brutal que s'ha fet a catalunya per voler anar a votar i ningu ha fet res. Pot passar això a europa?..doncs que s'ho facin ells...

Van enviar 10000 policies per fer por. Pensaven que no hi hauria urnes i les que hi haguessin, amb cuatre cops de porra ja ho tindrien fet. Si el referendum era il·legal i no servia per a res, per que no detenien en Puigdemont i deixaven a la gent? Per que volien donar una lliço, que la gent tingues por i per que en el fons, hi ha un tipus de gent allà que quan poden ser ells, i sels hi inflen els collons, acaben pensat que la millor solució es la que van fer. El món sencer se'n fa creus i ells creuen que van actuar correctament, es aixi. Mai es la millor solució utilitzar la violència contra gent pacifica. I en el segle XXI es aberrant.

La CNN va connectar amb directe amb tot el que estava pasant a BCN, quines cadenes d'España estaven fent un programa especial?
Nomes la Sexta, la resta feien la programació normal mentre a catalunya les porres anaven amunt i avall. No era noticiable? Potser no era un dels fets més noticiables des de que hi ha democràcia a España?

Cap estat del món pot silenciar 2.000.000 de persones reclamant coses, es qüestió de temps. Al final acabaran fins els collons de que sempre demanem el mateix. Si en Puigdemont no ho pot fer ja ho farà el següent..sempre que es tingui un poble unit i compromès a darrera.

I no obvio a la resta de ciutadans de catalunya que no veuen bé tot això, també tenen dret a decidir el que volen. Es el que li agradaria a tothom. Seria el més just per a tots. Per això es va fer el referèndum aquest diumenge. El referèndum d'aquest diumenge pots dir que es il·legal, que no es vàlid, que no van anar a votar els del NO, que comptaven els vots els mateixos que volien la independència...i un infinit de punts foscos que mai haurien de passar en un referèndum.....però es el millor referèndum que es podia fer, no hi havia cap alternativa.
De fet, encara em sorprenc que s'arribes a fer. Amb la persecució policial era impossible que es fes, no hi havien urnes, ni paperetes, ni cens, ni citacions per fer de meses, ni sistema informàtic, ni escoles obertes...ni res....segons les fonts policials.

Però al final es va fer.

O es feia d'aquesta manera, amb 10000 policies rondant per allà o no se'n feia cap.

De fet, penso que després de veure com un poble(o una part important) es mobilitza per defensar els col·legis electorals, està disposat a rebre cops de porra, custodiïn urnes i paperetes de les maneres més enginyoses i pintoresques i lluitin pel que ells creuen (estiguin equivocats o no) i encara més per les manifestacions que es van veure el dia 3, només per això, qualsevol persona intel·ligent els hi donaria un referèndum legal. Que més pot fer aquesta gent per demostrar el que realment vol?

 El referèndum del dia 1 te 0% validesa legal però 200% validesa moral. Es de calaix.

Jo no tinc la bola de vidre, no se que passarà, però tinc molt clar que ha passat aquests ultims anys i, la culminació de tot el que es sospitava, es va plasmar aquest diumenge. El govern espanyol te una manera d'entendre com es governa un país massa semblant a temps passats.

Amb les demostracions que s'han fet a catalunya aquests ultims anys, era obligació dels governants donar-li sortida...i se li ha donat, a cops de porres.

Que tothom pensi, decideixi i digui el que vulgui, si ho fa des de el respecte, pero que ningú tingui por.

El resultat de tot això pot ser millor o pitjor. Si es millor hi guanyarem tots i si es pitjor n'aprendrem i ens tornarem a aixecar per fer-ho millor. No ens quedem quiets ni tampoc correm, fem-ho amb els tempos adequats, canviem d'opinió en el que sigui si ho creiem necessari, però que siguin lliures de por.

S'ha de tenir clar això, no s'ha de tenir por de res, ni de ningú extern, només de nosaltres mateixos de desviar-nos de la via pacifica o de deixar d'estar units, com s'ha estat el dia 1 o el dia 3. Que ens desuneixi el que sigui, menys la por.

Si seguim com fins ara, units i amb pau, es prengui la decisió que es prengui, el poble de catalunya se'n sortirà.




Comentaris

  1. Llavors per què ens deixin muntar un referèndum pactat legal què hem de fer?

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Per que a la muntanya fa més fred si la calor sempre va cap a munt i està més a prop del sol?

Que és la gravetat? (segons un senyor que es deia Einstein)

Plantar un arbre, escriure un llibre i tenir un fill....