OMS i la carn mortal

Com tothom sap, fa uns dies ha sortit una noticia, on la Organització Mundial per la Salut, alerta de la certificació que menjar carn processada (fuet, xoriç, frankfurt, sobrassada, pernil dolç...) augmenta el risc de tenir càncer.

Jo, des de que vaig veure aquest vídeo, que em va fer reflexionar, he reduït les ingestes de carn al mínim. Si puc escollir miro de no menjar-ne, però si em conviden a una barbacoa o no he cuinat, i hi ha carn, en menjo.

Però s'ha d'anar molt alerta amb això del menjar.

Segur que no es bo menjar carn processada cada dia però potser tampoc es bo menjar mongeta tendre cada dia si l'han ruixat amb pesticides, o si ve d'un païs on no tenen els controls que tenim aquí. O potser tampoc es bo menjar fruita que fa sospitar que sigui grossa, maca i brillant, digna més aviat d'una peli d'animació 3D que no pas de la realitat.

O potser no es bo alimentar-se d'hidrats de carboni que provenen de la farina blanca, hi ha gent que diu que es dolenta. O del pa de betzinera, o menjar galetes on utilitzin oli de palma...o potser tampoc es bo utilitzar l'oli d'oliva....fa uns anys la gent cuinava amb oli de girasol per que no es tenia tant clar que l'oli d'oliva fos millor.

Com tampoc deu ser bo estar en una ciutat on respirem fums de diesels, que es veu que son tan tòxics i tan difícils de fer "menys tòxics", que les marques han de fer trampes pq tots estem més tranquils.

En definitiva, està bé tenir informació però tampoc cal angoixar-nos massa.

Al final de tot, fem el que fem, i mengem el que mengem, de moment, ens morirem igualment. Per tant, tenir-ho en compte, perfecte, ser un esclau de la informació, potser tampoc cal.

A part, la majoria de gent som una colla de incoherents, per tant, en el fons, ni tan sols ho hauriem d'escoltar.

Jo, per exemple, no menjo gaire carn però si cau un pot de Nutella a prop meu, el converteixo en un iogurt..de fet, sempre he pensat que la Nutella es un iogurt encobert....no tinc clar que la Nutella sigui millor que un fuet..de fet, crec, sense fer cap estudi, que deu ser mil vegades pitjor....

I si resulta que menjar una bona dosis de Nutella te el mateix risc que 1000 fuets? si ens basem en els ingredients que porta, podria ser...

O per exemple, avui, mentre esperava que el meu fill acabes l'entreno de futbol, quan ja començavem a marxar, ha sortit el tema de la carn i hi havia una mare que estava molt preocupada, que li semblava que ara, comprar carn o fer entrepans d'embotit, era fer mal als seus fills. Que s'ho miraria més.

No està malament la reflexió sino fos per que ella estava fumant mentre m'ho deia i per que, mentre estava al bar del camp de futbol esperant, amb el seu fill petit, li anava donant cèntims per que es comprés patates, xuxes, xupapus i demes, per aixi ella poder xerrar amb les altres mares i que el nen estigues entretingut.

No se si te sentit preocupar-se per la carn i deixa de preocupar-se per la resta.

No se si es molt més saludable 2 xupapus, un estrep i una bossa de patates que un frankfurt de fires, amb el certificat de la OMS al costat.

Comentaris

  1. Tot es un verí, el què s'ha de vigilar es amb la dosi, per unes coses és més alta que per les altres. Lo idea es menjar de tot i ben variat. Bé, les llaminadures no caldrien, però si molt de tan en tan en tens desig no passarà res gaire greu. Total, tu què vols? Menjar tan sa per acabar sent immortal? No, oi? Doncs ja està. Bé, això de menjar la nocilla a cullerades no sembla gens sa, una mica de moderació en aquest sentit... Sobre la carn i el càncer simplement t'enllaço l'article del meu amic dani:
    http://ciencia.ara.cat/centpeus/2015/10/27/hem-de-patir-per-la-carn/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones!
      Ja he llegit l'enllaç..plenament d'acord.
      Al final, com la majoria de coses a la vida, es trobar un equilibri.

      I sobre la nutella (que no nocilla ;) ), no et preocupis, jo no en compro mai, per que em conec, i la meva parella, ja no en compra pq s'acaba massa ràpid. Ara en compra una de la Bona Area, que no m'agrada gens i durà més d'un mes. :)

      Ens veiem!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Per que a la muntanya fa més fred si la calor sempre va cap a munt i està més a prop del sol?

Que és la gravetat? (segons un senyor que es deia Einstein)

Plantar un arbre, escriure un llibre i tenir un fill....