Donació d'agraïment

Avui, ara fa 5 minuts, acabo de fer una cosa simple, molt simple, però que em fa sentir orgullós.

Fa temps que segueixo un blog anomenat http://eltamiz.com/, es un blog de ciència però explicat en mode formació/ciencia ficció/entreteniment.

La persona que fa aquest blog fa uns articles sublims. Ficant al servei dels simples mortals com jo coneixements super avançats que, d'una altra manera, mai arribaríem a tenir.

Tot i ser articles força llargs, eren autentiques obres d'art, t'enganxaven...eren dignes de substituir a molts professors de moltes escoles per aquest blog. De fet, als comentaris d'aquest blog moltes vegades li deien que havien començat a estudiar física gracies a llegir habitualment el blog.

Ara fa uns mesos que l'autor del blog no publica res...quan abans publicava molt sovint i inclús et podies subscriure, pagant una mínima quantitat, i a canvi rebies els articles en PDF. Com una revista.

La feina que ha fet es el que dona nom a compartir el coneixement, dona sentit ple i es la màxima expressió del que permet fer internet...que cracks ens ensenyin coses quan no tenim la sort d'estar al seu costat per enriquir-nos, es genial.

Per tot això he decidit fer-li un donatiu. Ha fet una feina brutal, jo m'he enriquit moltíssim gracies a ell i ara, que pel que es veu, te unes circumstancies personals adverses per continuar escrivint al blog. Aquest moment es quan he cregut, definitivament, que era l'hora d'agrair-li tot el que ell m'ha donat.

No el conec de res, no l'he vist mai però no fa falta..

Al seu blog es permetia fer donatius i l'acabo de fer...he donat 12€, es poc, molt poc en comparació al que jo he tret d'ell, però ho he fet i estic content de poder agrair-li tot el que ha fet, amb paraules i amb cèntims.

Si em sobressin els calers, aquest home es mereixeria que li dones el sou d'un mes, com a mínim...però no es el cas...

Algú pot trobar que es injust que doni diners a gent que potser no ho necessita quan hi ha tanta gent necessitada, i segurament te raó, però en aquest cas no es un acte de solidaritat amb algú que ho necessita, es un acte d'agraïment a algú que m'ha ajudat a creixer com a persona, a ser una persona més rica.

Es molt difícil compartir el coneixement altruistament, i més de la manera que ho feia ell, que menys que ser agraït?

Comentaris

  1. Simplement estàs pagant per gaudir d’un servei que tu estàs disfrutant, no hi veig res d’estrany. Tu estàs content perquè gràcies a ell has aprés, i pagant es com li mostres aquest agraïment.

    Jo tampoc faig mai aquests coses perquè sóc molt rata, no pas perquè no pensi que no s’ho mereixin, però una vegada sem va girar la pinça i vaig acabar fent una donació a la wikipedia, si mira, també va ser una misèria, 10€ crec, segurament no em vaig poder resistir la careta de pena de Jimmy Wales

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Per que a la muntanya fa més fred si la calor sempre va cap a munt i està més a prop del sol?

Que és la gravetat? (segons un senyor que es deia Einstein)

Plantar un arbre, escriure un llibre i tenir un fill....