El més important del món (educació)

Moltes vegades no som conscients del que tenim, tot i que ens agradaria tenir-ne més i millor.

Parlo de l'educació.

Es evident que a aquestes alçades poques persones poden pensar que una societat pot avançar sense una educació de qualitat, sense una formació, sense un bon pòsit de cultura a la seva societat.

A la contra de la Vanguardia d'avui, un periodista Indi, explica com molts homes dels seu pais, infectats amb Sida, tenen relacions sexuals amb nenes petites (deia de 9 anys) perquè creuen que aixi es curarà la seva enfermetat.

Em sembla increïble, en la meva societat, que algú pugui arribar a creure que tinguent relacions sexuals amb una menor (violant, vaja) es pugui curar el Sida.
Nosaltres podem arribar a valorar aquesta informació com a impossible, com aberrant, com a fastigosa,  com a "màgica" creure que això pot curar, com a una gran mentida....tot i que la majoria no som metges i sabem poc del Sida.

No oblidem, la diferencia entre les societats, ara i sempre, es d'educació, d'acces a la informació i nivell cultural. Amb una educació de qualitat(que provoca sentit crític i moltissimes altres coses) es pot canviar un pais.

Tot i que un pais com l'India, ja se que el problema es més complexe..ja que hi ha la religió i la pobresa. Quan no es te gaire per menjar es difícil pensar en l'educació i la cultura.

Però fets com aquest, que ens poden semblar kafkians ens han de fer despertar i veure que l'educació de qualitat (en tots els sentits) es importantissima i que tot i que per sort no estem al nivell de l'India...sino ens espavilem potser d'aquí uns anys el que fem nosaltres els hi pot semblar igualment kafkia a un Suec (per ficar un pais com exemple...)

Nota: No vull comparar una violació amb altres coses, no es pot comparar, evidentment, però em serveix la noticia per mostrar les barbaritats que es poden fer sense una bona formació/educació/informació i sense un bon posit de cultura...sense això ens acostem més als animals salvatges que a les persones intel·ligents que hauriem de ser...

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Per que a la muntanya fa més fred si la calor sempre va cap a munt i està més a prop del sol?

Que és la gravetat? (segons un senyor que es deia Einstein)

Plantar un arbre, escriure un llibre i tenir un fill....