Prohibir les curses de Braus

En aquest Post no parlaré si em sembla bé la prohibició, a Catalunya, de les curses de Braus, tot i que em sembla bé. (Encara que també hauríem de prohibir altres espectacles, com el corre bou, tot i que no es mati a l'animal)

Ni tant sols parlaré del que penso de les diferents votacions dels polítics envers el tema.

Parlaré de....CANÀRIES.

Les Illes Canàries tenen prohibides les curses de Braus des del 1991. Algú es va queixar? Algú va dir que enviaria una petició al congres per fer-la festa nacional? Algú va dir que ho enviaria al Tribunal Constitucional?.....ningú. Ni PP, ni ningú van aixecar prou la veu en aquell llunya 1991.

Aquest es el problema, tot el que surt de Catalunya es mirat amb lupa, amb rencor, amb odi...tot està malament, tot es recriminable....i simplement pel fet geogràfic d'on surt la proposta.

Això no es democràcia real....on les lleis son acceptades de diferent forma segons els teus orígens. Com l'estatut, alguns dels punts que el PP va titllar d'inconstitucionals, a l'estatut de Catalunya, figuren a l'estatut andalús i ningú ho va titllar d'anticostitucional.

La veritat, jo arriba un punt que no em sento ciutadà de res....simplement amic de les persones que estimo. Em considero cada vegada mes apàtrida...però quan veig aquests canvis de criteri, amb la gent que es catalana, com jo, doncs la veritat....encara no entenc com a la manifestació del passat 11 de Juliol no eren 4 o 5 milions.

Potser si ens canviem el nom, no parlem català, renunciem als nostres costums, deixem de lluitar pel que es creiem..ha! calla, després ja no seriem catalans.....però en contra partida després ja ens acceptarien tots els estatuts i totes les prohibicions de "corridas" i el que fes falta.

Comentaris

  1. Moltes gràcies per la teua reflexió. Malauradament al País Valencià, no solament s'imposen les corregudes de bous, sino tota mena d'actes festius (Bous al Carrer, enbolats... etc) in crescendo a través de la Diputació provincial, inclús en anuncis als diaris on apreixen una correguda rodejada d'una gran bandera española i amb la frase "Los toros forman parte de nuestra cultura"....
    .... Mentrestant ens acorralen culturalment els qui parlem valencià, quasi es converteix en genocidi cultural, s'ignoren els nostres musics i artistes i tot el que sona a llengua pròpia i ara, darrerament anulen el requisit lingüístic a les administracions.
    Ara, després de tants anys de democràcia es tornen a veure ròtuls a les nostres carreteres com "Alcira en lloc d'Alzira, Onteniente, en lloc d'Ontinyent, Carcagente.. Desierto de las Palmas, etc etc etc...
    Ara més que mai, la llengua està en perill mortal al País Valencià però això si, el bous, els toros, i tot el que sone a espanyolisme s'imposa progresivament..
    Davant d'aquesta situació, nosaltres vivim amb la resignació, impotència, desencant i ràbia si cal sense creixer i sense veu, ofegats per la majoria del partit que ens governa i discriminats pels nostres propis germans. Qualsevol intent de recuperació o defensa de la llengua s'anomena "catalanista i traidor"
    Es per això que mirem al nord com a simbol de llibertad i estem pendents de les vostres decisions i enyorem i patim i callem...
    Viure en valencià al País Valencià és quasi impossible, a ca nostra tot és confús i solament ens queda l'esperança de que canvie alguna vegada....
    Solament això. Gràcies amic.

    ResponElimina
  2. Gracies per escriure i per ser el meu primer seguidor oficial del blog!

    La veritat, diguem ignorant, però tot i saber de quin color les gasten al païs valencià, el que dius em sorpren força.

    La cosa està molt pitjor del que em pensava.

    Pel que dius, està clar que no volen deixar al català com idioma de segona (que es el que em pensava) sino que el volen matar i quan abans millor...

    La veritat, una mostra més de la pobressa humana...

    ResponElimina
  3. Per cert, ho sento per no contesta el comentari fins ara.

    Però disposo de poc temps i quan entro al blog, vomito el que vull dir i tanco la paradeta.

    Adeu!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Per que a la muntanya fa més fred si la calor sempre va cap a munt i està més a prop del sol?

Que és la gravetat? (segons un senyor que es deia Einstein)

Plantar un arbre, escriure un llibre i tenir un fill....