L'Excel·lència del Periodisme: Versió RAC1 (Toni Clapés)

Fa molt temps que segueixo el programa Versió RAC1, d'en Toni Clapés i fa temps que volia fer aquest Post.
És l'únic programa on brilla la investigació periodística en totes les informacions que donen i això que suposadament es tracta d'un programa d'humor.

La veritat tinc la sensació, quan escolto el programa, que escolto una realitat fresca, diferent però sobretot molt veraç i on tot es fica en dubte i s'escolten els millors especialistes en cada materia.
De debò, el meu canal d'informació principal del que passa al món es aquest programa.

No m'agrada parlar molt bé de les coses, sense intentar veure el costat negatiu, ja que sempre hi han matisos però en aquest cas, el nivell de la informació es tant alt, comparat a la resta, que no puc fer mes que obviar els possibles aspectes negatius, si es que n'hi han.

De fet, últimament, crec que les seves critiques són tant profundes, fresques i contundents sobre casos actuals que a vegades he pensat que alguna mà negra estaria tentada de fer-los el llit, de liquidar-los radiofonicament parlant, ja que potser fiquen massa sovint el dit a la llaga.

Però per molt que digui, res senten millor que alguns exemples, alguns més punyents i alguns més simpàtics.

Alguns dels mes divertits...
A la grossa del 2008 una dona va dir que tenia el numero premiat a la butxaca i que l'havia rentat a la rentadora..tots els mitjans anaven plens, tots donaven la noticia com a bona..en Toni Clapés va desemmascarar la trampa , tot i que va ser un cop de sort, segons ell...el que està clar que si no hagues estat crític amb la noticia, hagues colat com a la resta de mitjans.

Durant el mundial de Sudàfrica 2010, hi havia el famos pop Paul, que feia la previsió dels resultats dels partits. Va correr el rumor que era el mateix pop de l'ultim mundial. Van convidar un especialista en pops, que va dir que un pop, si arriba a viure 3 anys ja es moltíssim, solen viure 2 anys. Molts mitjans donaven la noticia per valida.

En l'accident de l'atracció del Pèndul, del Tibidabo, on va morir una nena de 15 anys hi convida a un antic encarregat que dona una visió diferent del que va passar, real o no, no ho se, però han buscat una opinió que pot donar una informació que ningú està donant.

Va ser el primer que es va fer ressò (d'una manera més global), de les opinions d'en Santiago Niño Becerra, que pots estar d'acord o no però diu coses diferents, té pensaments diferents però ja els tenia al 2006 i la gent no li agradava escoltar el que deia però en Toni el treia. Ara mengem Santiago Niño Becerra fins a la sopa.

I moltíssim casos més que ara no em venen al cap....

A part de tot això, fa unes critiques molt dures sobre els polítics i el que està passant. Dona la seva opinió, es mulla...en un món on sempre sentim les noticies com si fossin uns fets que cadascú ha d'interpretar però sense prou informació per interpretar res.

Quan tingui temps afegiré alguns talls de veu pq veieu l'estil d'en Toni.

L'únic que us puc dir, es que l'escolteu una temporada..ara ja s'acaba fins setembre...

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Per que a la muntanya fa més fred si la calor sempre va cap a munt i està més a prop del sol?

Que és la gravetat? (segons un senyor que es deia Einstein)

Plantar un arbre, escriure un llibre i tenir un fill....