Això t'ho he explicat malament

Avui amb el meu fill, parlant d'algú que sabia fer molt bé una cosa, li deia que per saber-ho fer tant bé s'havia d'esforçar molt.

Al cap d'una estona, he recapacitat i li he demanat perdó perquè li havia explicat malament. No t'has d'esforçar molt, t'ha d'agradar molt i llavors ja t'esforçaràs.

Jo ho he fet aixi a la vida i no m'ha anat malament. Mai m'he esforçat per una cosa que no m'agrada, sempre he fet el just, quan no m'agradava. Això si, tinc la sort que hi han forces coses que m'agraden.

Jo crec que tots tenim el xip a l'inrevés. Pensem que s'ha d'esforçar molt per ser alguna cosa a la vida i ser feliç i crec que funciona al reves....primer has de trobar una cosa que t'agradi molt, llavors esforçar-te i es molt provable que siguis feliç.

Ja se que no es gaire políticament correcte. Però si penseu amb la mort i us veieu esforçar-vos per una cosa que no us agrada durant molt de temps, es veu clar que no te sentit. A vegades no pots escollir, has de fer el que has de fer. Però, al poc que puguis, ves a fer el que t'agrada.

Per tant, el truc, no es la cultura de l'esforç es la cultura de la passió. No es esforçar-se, es saber trobar coses que t'engresquin. Això es la meva feina com a pare. Que els meus fills tinguin molta facilitat per apassionar-se per les coses, perquè trobin apassionant les coses que poden trobar a la vida.

Com deia, una gran frase, que vaig escoltar a l'Emilio Duró: "No hay peor castigo que te vaya bien una faena que detestas."

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Per que a la muntanya fa més fred si la calor sempre va cap a munt i està més a prop del sol?

Que és la gravetat? (segons un senyor que es deia Einstein)

Plantar un arbre, escriure un llibre i tenir un fill....