Més de 10 minuts fent alguna cosa? o com APMitzar la vida...

Per mi es molt important poder dedicar temps a fer alguna cosa.

Tenir prou tranquilitat per poder agafar una passió, una inquietud, una curiositat i dedicar-li tot el temps necessari.

Avui en dia ens preocupem de que els nostres fills estiguin preparats i facin mil coses però per mi, es tant important la preparació i el coneixement com l'avorriment. Si un nen te temps per avorrir-se, una de les habilitats que pot desenvolupar es la creativitat, si un nen no te temps d'avorrir-se li serà dificil desenvolupar la creativitat.

L'Avorriment potser un generador d'idees..que faig? que puc fer? que es allò d'allà? potser amb allò d'allà podria fer això? potser podria fer allò que fa temps que volia fer? Sino tens temps per avorrir-te, si la teva vida està programada al mil·límetre, es difícil fer aquestes preguntes.

Per mi la creativitat es una de les característiques fonamentals per a ser feliç i això intento transmetre als meus fills.

Això si, l'avorriment que es útil es l'avorriment que podem gestionar, on podem prendre una iniciativa per modificar aquest estat. Si el nostre avorriment es d'origen extern, com una classe avorrida o un treball avorrit, i no podem fer res per canviar això...llavors aquest avorriment crea frustració i es de difícil aprofitar.

Estem acostumats a rebre inputs continus, curts i superficials, com el twitter.

No renego de les noves tecnologies, son genials. El tema es dedicar temps al que facis, aprofundir en alguna cosa, curiosejar....

Un exemple, vaig passar una xerrada genial de l'Emilio Duró, fa un any aproximadament. La xerrada durava 1 hora 49 minuts...i moltíssima gent, tot i les grans opinions de molta gent, no s'ha atrevit a mirar-lo degut a la seva llarga durada.

Solució: es veu que corre un vídeo resum de l'Emilio Duró que escurça el vídeo en 15 minuts. Un temps suficient perquè tothom s'atreveixi a mirar-lo.

La gent s'esta APMitzant. L'APM està genial per assabentar-nos de coses que en principi no ens interessen i no tenim temps de dedicar-li...però no podem convertir les coses que ens agraden en APMs, sino serem infeliços.

No podem ser feliços sinó tenim passions, sinó fem l'esforç de dedicar temps a alguna cosa que ens agradi, a parar i pensar que es el que ens agradaria fer, temps per avorrir-nos perquè del nostre cervell puguin aflorar idees, preocupacions, sentiments, iniciatives, nous reptes...i dedicar molt temps a alguna cosa també generà l'avorriment necessari per millorar aquella cosa que fem o deixar de fer aquella cosa per fer-ne una altre.



Comentaris

  1. Un cop més t'he de donar la raó, però 1h.49min. és molt de temps! Segur que per mi seria més fàcil si ho pogués escoltar a la radio mentre faig una altra cosa.
    Vinga Gaby que vagi bé!!!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Per que a la muntanya fa més fred si la calor sempre va cap a munt i està més a prop del sol?

Que és la gravetat? (segons un senyor que es deia Einstein)

Plantar un arbre, escriure un llibre i tenir un fill....