Tenir un fill es molt car...

Sempre he anat sentit aquesta frase: "Tenir fills es carisim.."...

La veritat, per mi es fals. Tenir fills es força barat. (estic parlant de fills petits, quan son grans ja se que hi han estudis pel mig i pot fer disparar el pressupost, encara que es podria discutir, però com encara no hi he arribat, no diré res de coses que no conec.)

Mirem-ho amb dades reals.

Paquet de llet en pols per preparar biberons...uns 20€ i dura un quasi un mes (si vols, en pots trobar de 60€ i no m'extranyaria que mes cares...) Si li dons el pit...si, si, si li dons el pit son 0€. Per tant les mares que puguin i/o vulguin es poden estalviar uns calerons.

Paquet de bolquers gran....se'n poden trobar d'oferta a 20 € o menys amb una durada de practicament un mes (hi ha gent que li duren menys perquè compulsivament li canvien el bolquer..però això es un altre tema)


i.....res mes...no necessiten res mes.

D'acord hi ha la roba...carissima?..doncs si ha d'anar de marca si...però hi han cadenes de roba on per rebaixes podem trobar autentiques gangues. Un exemple, l'hivern passat a la cadena de roba Kiabi vam comprar 5 pijames per 5€. Car?

Per tant un nen pot passar el mes amb menys de 100€ i cal recordar que l'estat et dona 100€ per cada fill durant els tres primers anys de vida. I la Generalitat 600 euros a l'any durant 3 anys....


Despeses grans no periòdiques (Recordem que l'estat dona 2500 euros pel naixement)

L'habitació pel nen. Si, la veritat, s'hi aneu a una botiga especialitzada segurament no baixareu dels 1000/1500€ però a Ikea et pots muntar una habitació amb 300/400€. I si aquesta despesa la distribueixes en els anys que durarà...un miním de 5 anys ,si es fa la compra pensant en el futur, surt a una despesa de 400€ / 5 Anys = 80€/any.


Juguets. Doneu-li a un nen petit un sonall o una ampolla petita amb sorra (precintada, es clar)..no notarà la diferencia. Els juguets en edats primerenques no els necessita el nen...te prou feina descubrin el món. Per tant, els juguets es poden reduir moltissim. Un pelux, algun altre joc de llums perquè els pares pensin que estan estimulant al seu fill i poc mes. (no se com poden pensar que un joc de llums pot estimular mes que veure el mon.... perque nosaltres portem molts anys vivint a la terra i moltes coses ens semblin aburrides no vol dir que també ho siguin per algú que mai les ha vistes.)


Cotxets, cunes, cadiretes del cotxe. No negaré que aquí es dispara el pressupost però siguem sincers, la majoria d'aquestes despeses no es carreguen a la familia directament. en la Majoria de casos els pares, avis, tiets, germans...colaboren en l'adquisició dàquests objectes. De totes maneres es poden trobar preus competitius. Al Champion hi han unes cadiretes pel cotxe que crec no superen els 30€ i duren fins els 3 anys aprox...30€/3anys=10€/any

I cotxets n'hi han de molt economics i aquests poden durar 5 anys i aprofitar-los pels germans.


Interfono, termometres per l'aigua, esterilitzadors, deshumidificadors, caminadors i un infinit de coses acabades en -dors no son necessaris. Els nostres pares no en tenien. Jo no he utilitzat mai interfono per escoltar si plora el nen, els nens tenen l'extranya habilitat de plorar mes fort si encara no criden prou perquè els escoltis. A part, un interfono tampoc et servirà per saber si el nen està viu o mort. Quan un nen dorm no fa soroll i quan està mort tampoc. (sembla conya però molta gent vol interfono per si li passa alguna cosa...quina cosa?...si li passa alguna cosa plorarà i ja l'escoltaras sense l'interfono i si tens la desgracia que passi alguna cosa que no pugui cridar...amb l'interfono no el sentiras, si l'interfono ens dones les pulsacions del cor i el ritme de la respiració potser despres si tindria mes rao de ser pels pares preocupats pel seu fill)

Per tant, 0€.


Monovolum. Si, aqui s'acaba de disparar el pressupost però he de desvetllar-vos un secret. No fa falta un monovolum o un cotxe familiar per tenir fills. Amb el cotxe de tota la vida també els podrem portar. Per tant, 0€.


Canvi de casa. Igual que el monovolum, no es necessari. Tinc un amic que vivien 9 germans i els dos pares (11 persones), en un pis de 80 metres quadrats i un sol lavabo. I ho ha superat sense cap trauma. Per tant, 0€.


L'unic que no està resolt es el tema de l'escola bressol. Si l'has de portar en una escola bressol privada, aqui si que pujen les despeses. Però aqui podriem discutir un tema mes delicat, es possible que el fill estigui amb nosaltres durant els primer any i mig o dos de vida? Ja se, les feines. Es dificil però es possible fer-ho si vols arriscar i buscar feines diferents que et permetin horaris flexibles per combinar-t'ho amb la teva parella o qui sigui. Nosaltres vam aconseguir fer-ho, per tant, es possible. Però aqui si que reconec que hi ha un problema, falta oferta publica d'escoles bressol.


En resum, volia desbancar el fals mite de que els nens petits son carissims. A part de l'escola bressol, si son cars es perquè els pares volen.


De totes maneres, d'aqui uns mesos tornarà a sortir no se quin gran estudi que dirà que tenir un fill costa no se quans milers d'euros. O com una amiga meva que no te fills, que es pensava que els pares es gastaven 300/400 euros en bolquers al mes....vaja, quan no siguin volquers de la marca calvin klein....

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Per que a la muntanya fa més fred si la calor sempre va cap a munt i està més a prop del sol?

Que és la gravetat? (segons un senyor que es deia Einstein)

Plantar un arbre, escriure un llibre i tenir un fill....