Adoctrinament nul, parcial o total..segons on estem...

Tinc fills que van a l'escola primària, i per tant, l'educació es un tema important per a mi. I també, com ho visc, se molt bé com es l'escola...no parlo des de el coneixement a traves de les xarxes socials...

L'escola actual te moltíssimes coses a millorar, moltíssimes...jo en canviaria moltes...però la meva opinió es una més, no soc ningú..

El que si em preocupa es que la gent parli que l'escola catalana serveix per adoctrinar als nens. I menys sense proves i de forma generalitzada.

Primer de tot, jo he estat en una aula, i amb el volum de nens i recursos que hi ha, els professors just tenen temps d'ensenyar el temari i d'intentar aplicar els diferents corrents d'ensenyament, necessaris, però que volen més dedicació..

Per tant, els professors, encara que volguessin, ho tenen difícil per "adoctrinar correctament"....

Segon, si l'escola adoctrines de manera oficial, els professors haurien d'estar d'acord amb aquest adoctrinament...i com tots estarem d'acord, que no es demana el carnet de votant, quan es convoquen places, es difícil que el sistema s'aguanti sense pràcticament cap queixa de la majoria de docents...si més no sospitós..

Cal recordar que la societat sembla dividia en 2 parts..entre independentistes i no independentistes...ja seria casualitat que a magisteri tots fossin independentistes. I encara que fos aixi, si s'adoctrina s'ha de demostrar, no es pot dir a la lleugera per crear un conflicte allà on no hi es...

Una altra cosa es que algú li molesti que a catalunya s'eduqui en català com a llengua vehicular...si això es considera adoctrinament, llavors potser el problema no el te l'escola...

Jo també penso que en alguns centres cal reforçar la llengua castellana (centres amb majoria de catalanoparlants, que son una minoria) i en tots reforçar la llengua anglesa.

El que em preocupa més del tema del adoctrinament es la utilització partidista sobre un tema capital.

Hi ha algun partit que al congres espanyol ha tret un llibre de les regions que es parla català, i es un llibre que no s'utilitza a les escoles (i es d'abans que a valència canviessin l'idioma del català al valencià) per mostrar com s'adoctrina a catalunya. Un partit que veu tal alt adoctrinament a Catalunya que creu necessària una alta inspecció per controlar-la.

Però màgicament, el mateix partit, quan parla la seva representant a catalunya mai parla d'adoctrinament, ni d'alta inspecció ni res. Però, si era gravíssim, segons ells. A catalunya nomes diuen que faran una educació en 3 llengues vehiculars.
I en un debat, quan li pregunten si els professors han de saber el català, primer diuen que no, que segons que facin no fa falta i despres d'escoltar la resta, diuen que si, que si que han de saber català..només es porten aprés el tema dels 3 idiomes quan parlen a catalunya?

Quin es el motiu del canvi de criteri? crear conflicte a Espanya per guanyar vots contra els catalans a espanya i no crear-lo a catalunya per guanyar vots a catalunya?

Però s'adoctrina o no? Si s'adoctrina, es un fet molt greu...i si ho dius a Espanya ho has de dir a Catalunya....si es tan greu, s'ha de solucionar.

Però no...Quan estan a Espanya a catalunya s'adoctrina d'una manera bestial però quan estan a catalunya ningú parla d'adoctrinament i menys ara, en campanya electoral.

O un altra partit que no te cap pudor a dir que a Catalunya s'adoctrina però en els debats electorals a Catalunya nomes poden dir que no s'adoctrina a tot arreu, que la majoria de professors son grans professionals....que nomes passa a algunes escoles...però no diuen a quines...o si o no? i si es que si es que SI...

O potser es una gran mentida per poder crear un relat? o potser es simplement crear un relat per tenir raons per canviar coses que a alguns partits no els hi agrada? Potser si fan creure a la resta d'espanya que el que passa aquí es un escàndol, independentment que ho sigui o no, algun dia la majoria veurà imprescindible un canvi, encara que sigui a la força...

I no val posar exemples particulars...per que de professors bons n'hi han moltíssims i de tarats també...com a totes les professions. Però no parlem d'accions particulars, que aquestes es poden corregir..parlen de problemes sistèmics...

Ja sabem que va passar quan un partit va utilitzar l'estatut per guanyar vots a la resta d'espanya...que l'independentisme va pujar d'una manera que mai ho havia fet....

Suposo que ara que l'estatut ja no hi ha problema, el següent es crear problemes on no n'hi havia...i que la resta d'España estigui convençuda que els nens surten de l'escola amb un rentat de cervell total.

Vigilem amb jugar amb l'educació, que no ens torni a explotar a la cara com l'estatut...però vaja, com jo no soc ningú...anem fent amics...


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Per que a la muntanya fa més fred si la calor sempre va cap a munt i està més a prop del sol?

Que és la gravetat? (segons un senyor que es deia Einstein)

Plantar un arbre, escriure un llibre i tenir un fill....