Es que era ilegal...

Soc una persona que tolero molt bé les opinions diferents a les meves i em considero un persona amb molta facilitat per ficar-me al lloc de l'altre.

Però aquests dies, inclòs gent a Catalunya, diuen que com el referendum era ilegal que es normal el que va passar. Que si no hi haguessis anat no hagues passat res.

Està bé.

Els catalans es volen saltar la constitució per fer el que estan fent i entenc que la gent que no sigui partidària del procés català ho trobi espantós. De debò, ho entenc.

Però la gent que diu que, els que van anar a votar al referèndum il·legal, es mereixen tot això per que era il·legal es tan equivocats. Es inconstitucional el que diuen.
Les persones que van enviar els policies a ostiar a la gent pacifica, per prohibir el referèndum, van trepitjar la constitució a saco, vaja, que se la van passar pel forro.

La constitució es sagrada si vols trencar espanya, però la resta de punts son paper de water.

La constitució espanyola diu que tothom te dret a reunió si es pacíficament i sense armes.
http://www.congreso.es/consti/constitucion/indice/titulos/articulos.jsp?ini=21&tipo=2

La resolució que declara el referèndum il·legal diu que es prohibeix organitzar el referèndum, es prohibeix utilitzar material per fer el referèndum (paperetes, urnes, cens...), es prohibeix utilitzar personal, vocals, actes...etc però en lloc diu que es prohibeixi anar a votar. I per que no ho diu?Bàsicament per que segons la constitució española no ho pot prohibir. La gent te dret a anar a on vulgui.

Imaginem-nos que hi ha un gran centre comercial que no te els permisos per obrir, que no s'han acabat les obres i es perillós, que no ha pagat els impostos....i tot i aixi, un dia obre i diu que regala pernils a tothom que hi vagi...si hi van 5000 persones la policia pot entrar a cops de pal per treure'ls? NO!...si la policia fes això seria un escandol sense precedents.....si un cas, s'ha d'emprendre accions legals contra la persona que va obrir.

Es podria dir que la gent va impedir la feina dels agents. Que segurament també deu ser il·legal a la constitució.

Si el dret a reunió es legal i la gent tenia tot el dret a anar a votar però no estava bé que impedissin la seva feina. Quina llei pesa més? Ni idea. Però per lògica pesa més la protecció del ciutadà pacific. Al final nomes es van ha agafar unes caixes de plàstic, no hi ha cap perill públic.

De fet, la càmera goPro que va perdre un policia es veu clarament que el policia sap que no es pot entrar al CEIP Verd, que no te sentit entrar en les condicions que hi havien, no era una actuació proporcionada...però rep una ordre política per fer-ho. Doncs això, no s'hi anava per fer complir cap llei, s'hi anava només per interessos polítics. No era necessari agafar les urnes si s'havia de fer mal, encara que només fos una sola persona, perquè el referèndum estava prohibit i no tenia cap validesa legal. Es va anar a buscar la foto.

https://www.youtube.com/watch?v=ybvBIq5cGAE

Per tant, el pròxim que em digui que es normal que actuessin aixi per que era il·legal, faré un somriure i li diré que parlem d'una altra cosa. Ja que el concepte de quan es necessari aplicar la violència entre nosaltres 2 es tant diferent, que es impossible que cap dels 2 ens convencem.

I ja no et dic el que em digui que va ser proporcionada o que molta gent ha exagerat. (que també n'hi han)

Parlarem de futbol o dels nens.

En el àudio que us adjunto sobre el minut 20 el entrevistat dona un exemple:

http://www.rac1.cat/audioteca/embed/35170971-584c-409b-8c16-3eabf4a01d32

Comentaris

  1. No hi ha articles més importants que d’altres en la constitució, però l’article de la unitat de Espanya té tots els números de ser el més important, i això s’aprèn per les bones o per les no tan bones.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Per que a la muntanya fa més fred si la calor sempre va cap a munt i està més a prop del sol?

Que és la gravetat? (segons un senyor que es deia Einstein)

Plantar un arbre, escriure un llibre i tenir un fill....