Si tingues diners, si tingues temps....

Em sembla que en algun altre post n'havia parlat però fa poc ha tornat a mi el mateix pensament i volia plasmar-ho al blog.

Quanta gent diu: Si tingues diners faria....., quan tingui diners...., ja ho faré quan tingui diners....i mentre no te els diners, espera a que apareguin.

Fa molts anys vaig fer un curs d'animació amb plastilina (stop-motion) on el professor va dir una de les frases que més em van marcar en la meva vida.

Va explicar la historia real d'ell i els seus amics, quan eren joves. Tots volien ser directors de cine, volien fer les seves pel·lícules, però cap tenia recursos per comprar-se una càmera per fer un curt, ni focus per la iil·luminació, vaja, res de res..... I com no trobaven recursos simplement buscaven la manera de trobar-los o esperaven a veure si el futur els hi portava, cadascú de la seva manera.

En canvi aquest professor tenia clar que volia ser director de curts (concretament animació infantil) i sense cap recurs va començar a pensar histories per explicar, a fer guions, a fer "story boards" de com haurien de ser les preses de la càmara, a dissenyar personatges, titols dels curts....

El professor ja tenia tota la feina feta, només li faltaven els recursos tècnics. Però amb la feina feta va poder presentar el seu treball a altres professionals que ho van trobar interessant i van subministrar-li els recursos necessaris. Amb el poc que va guanyar amb el seu primer treball(fent de director) es va poder comprar una càmara per grabar el seu segon projecte que ja tenia pensat de cap a peu. Només faltava ficar-si.

Moltes vegades, quan diguem si tingues diners, si tingues temps, si.....en el fons son excuses per la mandra que ens fa, per la falta de constancia que tenim, per la falta d'esperit de sacrifici, per trobar una excusa per sentir-nos bé i creure que fem tot el que podem....

Crec que la majoria de vegades, l'únic que ens falta es la passió i la constància per tirar endavant els nostres projectes/somnis.

Per mi, la frase "si tingues diners..." o "si tingues temps..." en coses que realment trobem importants per nosaltres, s'haurien d'extirpar del nostre diccionari i només fer-les servir per coses que si tinguéssim diners/temps de sobres potser faríem però que no son importants per nosaltres.

Jo he mirat de fer-ho i la veritat em va bé, ja no tinc excuses per no fer el que vull fer, si una cosa tinc moltes ganes de fer-la miro quines opcions tinc per fer-la, sinó n'hi han miro de quina manera puc anar avançant feina, o miro si algú pot ajudar-me a aproximar-me...però miro de tallar les frases maleïdes per les coses important de la meva...per les coses no importants si que la faig servir.....

I si algun dia la dic, reflexiono sobre si es una excusa per no fer-ho o es que no m'interessa prou el tema com per barallar-m'hi més...

Comentaris

  1. Tu ho has dit Gabi.
    Excuses!
    Suposo que més que temps i diners el que falta és voluntat i implicació.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Per que a la muntanya fa més fred si la calor sempre va cap a munt i està més a prop del sol?

Que és la gravetat? (segons un senyor que es deia Einstein)

Plantar un arbre, escriure un llibre i tenir un fill....