Bob en manetes, la crisis i la productivitat...

Un dia, parlant amb un molt bon amic, que es lampista com en Bob en Manetes; em va fer notar que en Bob en Manetes no te sentit en el nostre pais, no seria normal que fossin dibuixos fets aquí.

El motiu més clar que ens indica que en Bob en Manetes es estranger, es el concepte de productivitat.

Algú visualitza un lampista espanyol tipus? Si, be podria ser així.



Aquesta persona no va preparada amb eines, cada necessitat que tingui a la seva feina haurà d'anar a buscar les eines a la caixa o al cotxe. Evidentment no tindrà el material preparat o bé li faltarà algun material i l'haurà d'anar a comprar. Tot es farà.

En Bob en Manetes porta sempre les eines a sobre amb un cinturo de feina, porta casc, sempre porta tot el material necessari per fer la feina i aixi pot ficar-se a treballar sense aturar-se i no fer interrupcions. Inclús utilitza les noves tecnologies per fer una vista previa en 3D per ensenyar al client com quedarà la feina.

Aquest amic meu em comentava l'augment de productivitat que li suposo tenir tot el material preparat abans de començar i portar el cinturó d'eines, amb pinces, llanterna, martell, tornavisos, tisores, ganivet...encara que tingues la caixa aprop, a vegades treballa a llocs alçats, amb poc espai i no s'ha de girar a buscar res..i no perd les eines..sempre les porta a sobre.

O com invertir en ulleres de soldar que s'enfosqueixen quan es solda i s'aclareixen quan no es solda...pot anar molt més ràpid ja que no ha de pujar i baixar la mascara cada vegada per mirar com va quedant.


Aquesta crisis sempre es parla que es superarà de moltes maneres però una es ser més productiu, per fer més amb menys temps.

No ho portem integrat a la nostra cultura..la majoria de gent no te la mentalitat d'en Bob en Manetes sinó la d'en Pepe Goteras i Otilio.


Si tots fóssim més Bob en Manetes potser tot aniria millor, ja que estaríem més ben preparats per passar la crisis més dignament.

Nota: no es una critica al sector de lampistes, simplement es un exemple de com uns dibuixos ens poden indicar les diferencies culturals entre diferents països i el que ens falta per ser més productius...des de un paleta fins a un enginyer aeronàutic.

Comentaris

  1. Hola soc en bob, en català robert....havia escrit una bona estona i s'ha borrat. Un altre moment veiam si hi torno.
    Bon resum de la nostre conversa. A l'escrit intentava lligar el tarannà socio-econòmic d'america, que premia l'esforç i la innovació....com a causa efecte de la productivitat del manetes.
    Per contra aqui i sobretot a les espanyes hi ha la cultura del "pícaro".
    No ho ha cultura de l'esforç, probablement pq durant molts anys no hi ha hagut un premi a l'esforç. El premi al que treia millors notes de la classe era ser nomentat despectivament "empollón", en canvi el guay era el que contestava a classe, el que vascil.lava els altres...
    A Anglaterra és impossible que un president del govern sigui algú que hagi estat matricula d'honor a la universitat....
    A aquest pais hem.tingut presidents que (hi ha excepcions) que moltes empreses no s'haurien ni mirat els seus curriculum.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Per que a la muntanya fa més fred si la calor sempre va cap a munt i està més a prop del sol?

Que és la gravetat? (segons un senyor que es deia Einstein)

Plantar un arbre, escriure un llibre i tenir un fill....