Com ho veig a dia 19/10 (procés català)

A veure....veig que hi ha molta gent que potser no te clar que està passant a Catalunya, potser jo tampoc però intentaré resumir clarament el que penso....per que entre tanta carta amunt i avall, potser ens perdem entre tots...

Un part important dels catalans fa 7 anys que demana canvis en la relació amb espanya i de part del govern espanyol només s'han rebut humiliacions o atacs o indeferencia..
EL govern espanyol va creure que allò no anava amb ells, que la gent que sortia al carrer no eren representatius i que els catalans eren uns pactistes i que molt soroll però no seria res...per tant, no es va mirar de solucionar res..inclus, com electoralement els hi funcionava a la resta d'espanya, algun descrèdit de tant en tant.

Al final ha resultat que el que es deia de fa 7 anys, que s'anava en serio sino es mirava de posar fil a l'agulla, al final sembla que es veritat. Els catalans pactistes es veu que ja no ho son tant, per culpa de l'escola i TV3.

Per part del govern de Catalunya, que legalment no te cap dret a fer cap referèndum de autodeterminació, ni cap dret a legislar sobre la unitat d'espanya es salta a la torera la legalitat vigent per fer un referèndum i una llei de transició. En veure que es impossible una altra via.

Primer de tot, la gent que volia la independència, si no tenia una visió molt infantil de la vida, sabia que no es produiria mai sino es tensava la corda fins a límits no arribats anteriorment.

El que ha fet el govern de catalunya ha estat tensar la corda moltíssim per obrir nous escenaris desconeguts, i potser, en algun d'aquests escenaris apareixia una oportunitat nova o s'aconseguia arrossegar més gent a la seva causa. Però si no es produïa una oportunitat nova, degut a aquesta tensió de la corda, mai es podria declarar la independència. No pots declar la independència quan no tens recolzament internacional ni quan un pais pot utilitzar tota la seva força contra teva. Si surts al balcó i dius que ets independent, els barcos que hi han a Barcelona ple de policies no marxaran, si un cas en vindran més.

A part, no deixa de ser poc democràtic, des de la visió internacional, declarar unilateralment la independència quan tens, més o menys, el 50% de la població que no la vol de cap manera.

Per tant, em sap greu decepcionar a al gent. El referèndum del 1-O no es suficient per tenir tota la força de la rao...tot i que moralment en te moltissima. Jo vaig ser el dia 1, des de les 5h del matí, defensant les urnes i m'emprenya dir el que dic.

Per tant, llavors, que s'està fent? Un circ?

El govern català ha fet l'unic que es pot fer...portar-ho tot al lmit i mirar que passa. Si avui declara la independència el president es com si surto jo al balcó i la declaro...i a sobre molta gent baixarà del carro per que creurà que no es fa aixi.(es aixi, encara que no agradi a alguns) En aquests moments s'ha d'intentar sumar al màxim de gent possible....els independentistes els necessitaran moltíssim en els pròxims dies/mesos/anys...si es fos un 80% a favor de la independència, llavors parlariem de coses diferents. S'ha de sumar en cada decisió catalana i en cada decisió española...en les del govern español no s'han de preocupar els independentistes, cada decisió seva suma, no ho poden evitar, però no es pot restar des del bàndol Independentista..

El referèndum i la NO declaració d'independència es per tensar la corda per arribar a escenaris diferents i mirar d'aconseguir un referèndum acordat o un escenari diferent que obri portes que ara ni tant sols existeixen.

La avantatge que tenen els que estan a favor de la independència, es que a l'altre costat tenen infiltrats molts Torrentes que no poden gestionar la seva testosterona. Envien Policies a ostiar a la gent per agafar caixes de plàstic en comptes de detenir als organitzadors o apliquen el 155 per que el Puigdemont a declarat una independència que no ha declarat mai.(per tant, el declaren pq tenien ganes de declarar-lo) O detenen a 2 persones que mobilitzen a gent pacíficament encara que els motius que tenen per mobilitzar-la no els hi agradi. O pressionar a grans empreses pq marxin per enfonsar l'independentisme tocant la butxaca. I més detencions que vindran.

L'estat farà tot, tot i tot el que pugui.

Els independentistes només poden guanyar al poder amb l'enginy, intel·ligència, la paciència i la actitud pacifica. Si els independentistes responen amb testosterona, amb impaciència o amb accions no pacifiques perdran, no tenen les armes per actuar aixi. Per tant, tot es una gran obra de teatre on l'altre costat van pican, per que no poden evitar-ho. Falta esperar si piquen prous vegades..de moment han picat més del que hauria picat cap govern del món democràtic...

I el resultat final, tingueu-ho clar...o es un referèndum acordat (o algu semblant que ens compti) o es la derrota. Un referèndum acordat faria que els 50% perdedor acceptes sense allargar l'agonia. I internacionalment no tindrien res a dir ni objectar, tal com va passar a Escòcia.
I la derrota, que es el que busca el govern espanyol, li sortirà molt cara..a veure a que està disposat a arribar.

Torno a dir, la única manera de solucionar això de manera rapida i neta es un referèndum acordat. Totes les altres solucions tenen resultats incerts i llargs.

I com s'aconsegueix aquest referèndum o el que sigui, per comptar-nos "legalment"? Ni flowers...però una cosa tinc clara, si hi ha un 0,5% d'aconseguir-lo, es tensant la corda però sense fer un pas en fals.
I que la gent segueixi mobilitzada per fer actes conjunts per demostrar força pacifica. Tot això es una cursa de fons molt llarga.

Val la pena tot això per un independentista? No se, es una decisió personal. Cadascú que pugi o baixi del barco quan ho cregui convenient.

Comentaris

  1. Ja portem unes quantes manifestacions pacífiques i de moment, amb el govern espanyol que hi ha actualment, el referèndum pactat no sembla més a prop, per tan s’hauria d’anar tensant la corda més i més, què tal una vaga general més dura? Tocaria tallar carreteres i vies per paralitzar totalment la economia, es veritat que la policia ens trauria de les carreteres però la gràcia es que siguem tants que poguéssim tallar-la per molts punts alhora. Ho dic perquè les manifestacions pacífiques ja les tenen molt vistes i per molts que siguem les ignoren, Rajoy no té cap recança en aplicar la 155.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Per que a la muntanya fa més fred si la calor sempre va cap a munt i està més a prop del sol?

Que és la gravetat? (segons un senyor que es deia Einstein)

Plantar un arbre, escriure un llibre i tenir un fill....