Els invents tapats...si però no...

Moltes vegades he sentit, en molts llocs, que ja existeix un motor elèctric prou potent però han comprat la patent uns quants àrabs per poder seguir vivint de la benzina, altres vegades he escoltat que molts medicaments homeopàtics(o altres tipus de medicaments) no s'utilitzen per les pressions de les grans farmacèutiques...

Segur que hi ha alguna cosa de cert amb tot això. Els poderosos sempre volen mantenir el poder i faran el que sigui per seguir mantenint el seu estatus.

Però tampoc em de ser ingenus. Si algú es pot fer ric amb una millora per tota la humanitat, algú ho farà.
Si ja existis un motor que tires per terra els motors de benzina, no hi hauria una empresa que el comercialitzaria? Per exemple, Google? Els Estats Units no ho potenciarien, i aixi debilitarien molt a molts països que només depenen del petroli? Països que no tenen petroli no intentarien utilitzar-ho per no dependre de tercers països?

Sempre hi ha la mà negra d'algú en el món, sempre hi han interessos malignes però tampoc repetim com lloros allò de: "Ja hi ha un motor que funciona amb aigua però no els interessa..."..

Està clar que els de les pastilles del SIDA prefereixen que siguin moltes pastilles, molt cares i per tota la vida i està clar que si una solució alternativa a això, no pot ser prou rentable, ningú voldrà invertir.

Però el que no està tant clar que també passi això en camps on es clarissim el guany econòmic per qui ho fabrica, si crear un motor no depenent de la benzina, o el que curi el càncer, o el que crei un sistema de millor control de la diabetis (google ho està fent, en aquest ultim cas..).

Simplement em venia de gust recordar que la vida no es de color rosa però que tampoc anem repetint frases per que algú ho ha dit abans.

Si ara existis una manera barata de crear energia, per un cotxe o una casa, tothom l'utilitzaria. Les industries energètiques si ficarien de culs, ho intentarien tot, com ja estan intentant amb l'energia solar, però algú ho acabaria fabricant, peti qui peti, si es pot guanyar molts diners.

Recordem que som 7.000 milions de persones al món...si tens un invent mundial, els diners que pots arribar a guanyar son tants, que sempre hi haurà algú que ho farà, si es rendible...

El problema es quan hi han millores per tothom però no son rendibles...aquests poden ser molt necessàries i segur moltes queden guardades en un calaix...

Simplement ho deia per rumiar..i per què l'altre dia algú va repetir aquesta frase, com una cosa certa..i tampoc ho tinc tant clar..








Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Per que a la muntanya fa més fred si la calor sempre va cap a munt i està més a prop del sol?

Que és la gravetat? (segons un senyor que es deia Einstein)

Plantar un arbre, escriure un llibre i tenir un fill....