Diferències culturals i els inversors

Fa poc vaig estar parlant amb un noi que ha anat a viure a Estats Units degut ha que han trobat un inversor (un dels socis de projecte estava a Estats Units) per posar diners per desenvolupar un projecte que tenien però que no podien tirar endavant.

Potser el seu projecte mai tirarà endavant i es quedarà en res o potser funcionarà però d'aqui a pocs mesos podran esbrinar-ho.

No tinc clar perquè però allà es molt fàcil, si tens una bona idea, trobar mecanismes per aconseguir portar-la a terme. En canvi aquí es molt difícil.

Es qüestió de probabilitats, si tens 10000 tios intentant lluitar pels seus projectes, algun segur funciona. Si tens 100 tios lluitant pels seus projectes, redueixes les probabilitats.

Segurament allà els inversors tenen incentius fiscals per fer-ho però no nomes es això.

Fa uns dies he llegit una noticia al diari que explica una mica la diferencia de visió. Allà volen tenir els millors i punt. Aquí ja ho veure'm...

Estats Units va donar un permís especial a un dels millors jugadors d'un videojoc per participar a un torneig a Estats Units. Era un noi asiàtic. No va ser fàcil aconseguir el visat però al final el te.

Te un visat d'esportista professional.

Alguns pensareu.....quina xorrada!!..no, no es cap xorrada. Tenen el millor jugador del món d'un joc. Dels milions de jugadors que juguen al món, tenen el millor.

Es un tema de concepte.

Allà te un visat de esportista professional..aquí no el tindria i si l'arribes a tenir estic segur que no el farien entrar en aquesta categoria.

Els americans tenen moltes coses dolentes però aquesta veneració del talent que tenen, m'encanta.

Comentaris

  1. Quina casualitat, dissabte passat a Montilivi, parlàvem d'això mateix amb un amic.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Per que a la muntanya fa més fred si la calor sempre va cap a munt i està més a prop del sol?

Que és la gravetat? (segons un senyor que es deia Einstein)

Plantar un arbre, escriure un llibre i tenir un fill....