Abans es tenien els fills jove=abans no es vivia tant

Serà un post curt....

En un programa de tele vaig escoltar justificar una noia el motiu (o un dels motius) del perquè ara la gent te els fills més tard.

El seu argument es que ara es viu més anys i per tant els temps de fer les coses ha canviat...

Primer, en el seu cas en concret, com pot assegurar que viurà més que algú?

Segon, he sentit a dir moltes vegades que abans la gent vivia menys anys...però en la nostra societat això deu fer més de 4 generacions. (Al continent africà encara moren joves...però aquí?..)

Per què sinó, una pregunta...els avis que avui tenen 80/90 anys i que van tenir els fills joves...es considera que tenen una vida curta?..si algú ho considera, deu ser algú que te pensat viure 120 anys com a mínim.

Hi han molts motius pels quals abans es tenien els fills joves i ara no, i que alguna estona intentaré explicar el que jo penso al blog, però estar clar que cap motiu es el que abans es vivien menys anys.

De fet, els avis que tenen 80/90 anys segur que van tenir una joventut mes saludable que la nostra i queda per veure el que durem nosaltres...
sino es que alguna maquina d'algun hospital ens allarga la vida...

Simplement em fa gracia, a vegades, l'alegria que te la gent parlant i que diu coses que, si les rumies 5 segons, veus que no te cap lògica...

Comentaris

  1. Sovint la gent que demora el moment de tenir fills ho fa perquè diu que vol VIATJAR, i ho diuen així, en majúscules, amb la boca plena, i només falta que afegeixin: i viatjar vol dir lluny, no a la devesa amb una pala i una galleda... i jo ja n'estic TIPA! TIPA! Si no en volen tenir, que no ho facin, si volen viatjar, doncs apa, a viatjar, però que sàpiguen que per mi la maternitat ha estat el millor viatge del món, m'ha ajudat a créixer, a conèixer racons de mi que ni sospitava i que en companyia dels meus fills fins i tot la devesa o la Josep Pla són un paradís.Bé, potser amb això últim he exagerat un pèl, però ja se m'enten. Aquesta gent de qui parlo són els que jo també els dic els INMORTALS, perque a fe de déu que s'ho creuen! Encara que tinguin 40 anys creuen que els sobra el temps per ser pares, i no sé jo, potser si que en tindran de temps, o potser demà els hi cau un test al cap i apa!

    ResponElimina
  2. Primer de tot, merci per participar en el blog.

    Segon, veig que ets de Girona...vaja, no crec que hi hagin gaires deveses a Catalunya...je, je

    I tercer, jo també utilitzo "inmortals" per referir-me a la classe de gent que viu la vida creien que seran eternament joves i que podran pospossar qualsevol pla (com tenir fills) quan a ells els hi doni la gana...com si la "mare" natura no hi pintes res en el joc...

    De fet, tinc un post pendent (bé, en tinc una quarantena...je, je) sobre el tema dels "inmortals"...ja veig, que com a mínim una persona estarà d'acord amb mi.

    Gràcies per llegir i participar.

    Fins Aviat!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Per que a la muntanya fa més fred si la calor sempre va cap a munt i està més a prop del sol?

Que és la gravetat? (segons un senyor que es deia Einstein)

Plantar un arbre, escriure un llibre i tenir un fill....