Falciani

Hi havia una vegada un tal Falciani, que era suïs, que va destapar milers de casos d'evasió d'imposts a diferents paradisos fiscals robant dades del banc suïs, on treballava d'informàtic. A Suïssa van acusar-lo de delictes molt greus.

Va venir a España a refugiar-se per que creia que les lleis españoles eren millors per la seva defensa.

Suïssa va enviar una ordre de detenció per que li enviessin al tal Falciani. Espanya finalment va dir que NO. Que a España destapar casos de evasió d'impostos no es penalitza, sino que es bo.

Mentres, Falciani seguia vivint a España fent conferencies i col.laborant amb la fiscalia española per destapar casos de corrupció. Era un aliat  del govern español. Si, treballava per l'estat.

De cop, algú del mon de la justícia decideix que potser reactivant la ordre de detenció de Falciani aconseguirà que li extraditin una tal Marta Rovira que està a Suïssa i que també te una ordre de detenció internacional.

Algú sospita de la coincidència entre aquest tema, justament ara, i que a Suïssa hi hagi algun polític independentista. Per evitar aquestes suspicacies, es diu que Suïssa li ho va demanar fa poc. Que es coincidència.

Al cap de poques hores, Suïssa desmenteix aquesta versió. Es totalment mentida que hagi demanat Falciani en les ultimes setmanes. Fa un any que la va demanar i España no la ates fins ara. Per tant, una mentida tant "burda", ja dona pistes de la motivació del moviment.

La jutge que va portar el primer judici de l'ordre de detenció de Falciani creu, al reactivar-se la ordre, que ella serà la encarregada de portar el cas, ja que es la persona que coneixes més bé el cas.
Però a ultima hora resulta que no, que la aparten del cas i decideixen que ho porti un altre jutge amb més ganes de fer gestos per que Suïssa estigui contenta.

Aquest jutge, a saco (via fiscalia), envia ordre de detenció al tal Falciani i el deté mentre feia una conferencia, davant de la sorpresa de tothom. El tal Falciani se'n va de pet a al presó, quan feia anys que vivia tranquilament a España i quan la ultima petició de detenció, per part de Suïssa, feia un any.

El tal Falciani va a la presó, amb la suposada motivació d'ensabonar a Suïssa per rebre alguna cosa a canvi. Una cosa que te ulleres i rissos de color negre.

Al final Falciani surt de la presó i Suïssa diu que ni se li acudeixi a España intentar entregar a Falciani com a moneda de canvi de res.

Aquesta historia indica com està la cosa. Quan estas en fase de venjança, solen passar aquestes coses.

Jo em preocuparia per la imatge que s'està donant a Europa intentant fer aquestes jugades tant maldestres, propia de moviments mafiosos.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Per que a la muntanya fa més fred si la calor sempre va cap a munt i està més a prop del sol?

Que és la gravetat? (segons un senyor que es deia Einstein)

Plantar un arbre, escriure un llibre i tenir un fill....