Historia del pare, el nen i l'Ase

Fa uns dies, al Versió Rac1, van entrevistar a un psicòleg o no se ben bé que era que va dir moltes coses interessants, però va explicar una fabula que em va agradar molt.

Aquell mateix dia vaig explicar el conte als nens, i els hi va agradar molt. El nen em va demanar que repetís el conte al cap d'uns dies.

Aquí va el conte: (més o menys era aixi...)

Un dia, un pare, un fill i el seu ase volen anar al poble del costat per anar a mercat. El camí que separa els dos pobles es llarg i dur, ja que els separa el desert.

Van anar caminat i portaven el burro al costat preparat per carregar tot el que comprarien...

A l'arriba al poble veí, uns veïns del poble els van veure arribar.
El pare va escoltar el que es deien els veïns: "Mira que tontos aquests dos, tenen un ase i no l'han fet servir per travessar el desert. Quin fart de caminar. Hi ha gent que no pensa."

Al següent dia que anaven al poble veí, el pare, va pensar amb el que va escoltar l'ultim dia. Aquesta vegada, a sobre l'Ase, hi va pujar el fill. El pare anava caminant al costat agafant la corda de l'ase.

A l'arriba al poble, el pare, va escoltar el que deien els veïns: "Mira quin fill més maleducat, ell que es jove i te les cames fresques, fa creuar caminat el desert al seu pare."

Al següent dia, al marxar cap al poble veí, l'home va recordar el que va passar l'ultim dia. Aquesta vegada pujaria el pare sobre l'Ase i el nen aniria caminant.

A l'arribar al poble, el pare, va escoltar a uns veïns que deien: "MIRA!, quina cara que te aquest pare. Fa caminar tot el desert al seu fill i ell assegut a l'Ase"

El pare ja estava preocupat perquè no veia solució.

El següent dia, a l'hora de marxar cap al poble veí, el pare va tenir en compte tot el que havia escoltat els altres dies, i per evitar que diguessin res més, va optar per pujar tots dos sobre l'Ase durant tot el camí.

A l'arribar al poble veí, el pare va escoltar el que deien uns veïns: "MIRA quins animals!! estan bojos? Aquest ase es morira tan de pes durant tant temps. Quina manera de maltractar un animal!"

El pare ja no sabia que fer per anar amb l'ase i el nen al poble veí, i que ningú el critiques.

Finalment se li va acudir anar al poble del veí caminant tots dos i portant l'Ase a coll. Es la única combinació que quedava.
 

Moraleja/Moralina : Si fas cas als demés acabaràs amb un burro a coll

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Per que a la muntanya fa més fred si la calor sempre va cap a munt i està més a prop del sol?

Que és la gravetat? (segons un senyor que es deia Einstein)

Plantar un arbre, escriure un llibre i tenir un fill....