Integració......

Fa temps que escolto gent que critica la falta d'integració dels nouvinguts, vaja, dels immigrants.
No es volen integrar i això causa una serie de tensions i problemes a la societat, segons ells.

En aquest post no parlaré sobre si trobo bé la integració o la no integració...de fet, tampoc tinc clar si això es un problema...o potser es un problema la pobressa i la falta d'educació no pas la no integració però, com he dit, no tinc prou elaborat el tema com per parlar-ne.

El que si tinc elaborat es l'esteriotip de molts dels mes fervents seguidors de l'integracionisme. Molts dels que critiquen a les persones que no es volen integrar i ho defensen d'una manera més dura tenen trets en comú. Solen ser gent que no s'integra quan conviu amb gent diferent a ell.

Un exemple, alguns dels més critics, que he escoltat ultimament amb la no integració dels immigrants són castellanoparlants, que viuen fa molts anys a Catalunya i no saben o no volen parlar català i tampoc s'han acabat d'atmotllar a la manera de fer d'aquesta terra. En definitiva, gent que d'alguna manera, no s'ha integrat a la terra d'acollida.

Com tot, hi ha gent de tot. Però em vull referir a les persones que opinem més extremament sobre el tema, llavors hi han moltes altres, com jo mateix, que poden tenir opinions varies i de diferents graus sense arribar a l'extremisme.

I tampoc estic fent una defensa nacionalista de la questió, ni vull obligar a ningú a parlar en cap idioma...simplement, em fa gracia les contradiccions humanes....critiques a uns per fer el mateix que has fet tu.

Comentaris

  1. Caldria definir dos conceptes:

    1) Què és un immigrant?
    2) Què vol dir integració?

    Fets, no retòrica.

    ResponElimina
  2. A que et refereixes?

    Evidentment, no em posiciono, com he dit al post, sobre l'integració, ja que no tinc una opinió definida.

    Em posiciono sobre els que volen que determinats grups de la societat s'integrin i ells no s'han integrat, encara que a ells, la seva "no integració" no es noti tant, ja que la seva cultura no es molt diferent de la cultura que els ha acollit.

    Immigrants, evidentment, ho som tots però suposo que ja saps a que em refereixo, a les ultimes onades d'immigrants providents del continent africà.

    I integració, des del punt de vista dels defensors de l'integrisme, que faig referència al Post, vol dir que els nouvinguts assimilin com a seva la cultura que els reb i per tant, deixin, d'alguna manera, la seva cultura de banda. (cultura=[religio, costums, educació, moral, etica, lleis...])

    Simplement m'intriga les teves dues preguntes, a que et refereixes..creus que el que he escrit no porta ha enlloc?...

    Curiositat per mirar si puc corregir el meu escrit...o si més no, poder copsar millor la teva opinió sobre el meu escrit.

    Gràcies per comentar.

    Adeu!

    ResponElimina
  3. Breument
    1) Immigrant és un català metropolità que va a viure a pagès? I a l'inversa també? Immigrant és un funcionari castellà destinat a Catalunya? Un jubilat alemany resident a Calella? Un senegalés amb papers? I un senegalés sense papers?

    2) Integrar-se vol dir entendre la llengua catalana? Saber-la parlar? Conèixer i respectar les lleis del país? Conèixer la cultura del país? Participar de les festes populars de la cultura del país?

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Per que a la muntanya fa més fred si la calor sempre va cap a munt i està més a prop del sol?

Que és la gravetat? (segons un senyor que es deia Einstein)

Plantar un arbre, escriure un llibre i tenir un fill....