Anti-Microsoft?...

Trencant una mica la línia del blog vull fer un post a favor d'una empresa en concret. Bé, més que a favor, fer pensar un moment a tots aquells que tenen una opinió negativa d'aquesta empresa.

La meva intenció no es dir que Microsoft son uns angelets, no, Microsoft es una empresa capitalista pura i dura. Vol fer mes calers com sigui....vaja, com la resta de grans multinacionals.

En la meva ruta pel mon, i suposo que per la meva feina de pseudoinformatic, m'he trobat a multitud de gent molt critica amb Bill Gates i la seva companyia i fins i tot patien un odi visceral.

Anem a veure en quins punts es recolza aquest odi:

1.) El Windows va copiar el sistema operatiu de l'Apple. No va inventar res.


D'acord, potser si però Google tampoc va inventar els cercadors i cada vegada que cerquem en google no diguem....hey! que google es va copiar d'altres. A mes, van ser els usuaris que van escollir en massa a Windows quan podien escollir Apple. Perquè? Hi han molts motius però aquí van els mes evidents:


Totes les empreses informàtiques venien per a informàtics i Bill Gates tenia l'objectiu de que a cada casa hi hagués un ordinador. Cosa impensable en les primeres èpoques dels ordinadors personals. Internet va acabar d'ajudar a Bill Gates a complir el seu objectiu però cal destacar que la resta de companyies no tenien com objectiu fer arribar la informàtica d'una manera tan global com ell. Un dels èxits de Microsoft es aquest, fer un sistema pel gran públic. A vegades no te tant valor un invent en si com la seva utilitat, o la filosofia amb que s'aplica.

I aquí tornem a Google, ja estaven inventats els cercadors però van saber donar-li un enfoc i van apostar per millorar la tecnologia de cerca. Aquí es on està l’èxit, no pas en el invent en si.



2) El Windows es penja mes que altres sistemes operatius


Mes que qué? Evidentment un sistema operatiu que pot funcionar (o que hauria de funcionar) amb qualsevol ordinador del mon (tingui els components que tingui i siguin de la marca que siguin) te mes probabilitats de tenir problemes que no un altre que el propi fabricant del sistema operatiu es el que ven els ordinadors. Apple ven el seu sistema operatiu amb l'ordinador, per tant, no hi ha sorpreses, aquell sistema operatiu només funciona amb aquell conjunt de peces, no han de fer que funcioni amb qualsevol combinació de peces.

Per tant, en aquest sentit no es poden comparar els dos sistemes operatius. Ja que tenen filosofies diferents, la filosofia de Microsoft es de "hardware obert" i la de Apple es de "hardware tancat". Per últim ens queda Linux, que també segueix la filosofia Microsoft, hauria de funcionar amb qualsevol ordinador.

El linux també es penja, el que passa que no sol portar de base tots els drivers [programets pq s'entengui el sistema operatiu amb tots els dispositius] i això fa el sistema mes estable, en principi. Tampoc soc un expert en Linux, però es que d'això es tracta, que no s'ha de ser un expert per res. Evidentment un informàtic li es igual si es mes complicat però a una persona que no sap fer servir l'ordinador no li expliquis mes enllà de fer clic.
Jo faig servir linux per coses concretes i va bé, que quedi clar, que no faig aquest post per dir que Microsoft es millor que res.

3.)El Windows agafa mes virus que els altres


Elemental benvolgut Watson. Cal recordar que els virus estan fets per sers humans, no apareixen sols. Per tant, si tu volguessis fer un virus per "putejar" al personal, no ho faries afectant al sistema mes utilitzat?


Doncs això, el Windows te mes virus pq es el sistema més tentador per fer-los, ja que les accions del virus tindran mes ressò. Fixem-nos que fa poc han aparegut dos virus i un d'ells força perillós pels Iphones de la casa Apple, perquè?..perquè l'utilitza molta gent.


Si ara de cop Apple fos líder mundial en venda d'ordinadors PC, seria també líder mundial en afectació per virus. Així de fàcil.

4.)Microsoft es un monopoli

Molta gent no li agrada Microsoft perquè considera que es una empresa amb massa poder. Efectivament es líder mundial de venda de sistemes operatius, i es pot considerar pràcticament un monopoli en aquest camp. Però cada dia milions de persones cerquen a Google, pengen vídeos a Youtube, pugen àlbums a picassa, miren mapes a Google Maps, corren carrers amb el Street View, miren la terra des del cel amb Google Earth, consulten el seu correu amb gmail, generen documents amb Google Docs, Escriuen als seus blogs a Blogger, naveguem per Internet amb el Google Chrome.....tots aquests serveis son propietat de l'empresa Google. Som conscients de l’ informació que te Google de nosaltres? del poder que te aquesta empresa? Te el poder d'amagar informació ja que s'està convertint, una empresa privada, en el subministrador de continguts per Internet mes fort i quasi únic entre la majoria d'usuaris.

Si parlem de Monopolis, hem de fer-ho de tots...tant de Microsoft, com de Google, com de molts altres....de fet, l'objectiu d'una empresa es aquest, que tothom necessiti el producte que ell fabrica. Les lleis han de procura que això es faci de manera correcta.

5.) Bill Gates cau malament.

Potser es massa ric, potser no te una historia personal tant de Hollywood com el propietari d'Apple, potser fa ràbia però no entenc perquè ha de fer-ho mes que qualsevol altre gran empresari. Te una fundació que es la fundació privada del món que destina mes diners a l'ajut del continent Africà. Ni bo ni dolent, es així. Encara que també hi ha qui diu que les fundacions les fa per evitar o evadir impostos....algú li sona la fundació del Palau de la Musica, o la fundació del Barça...algú ha pensat com es que hi han tantes fundacions?...doncs, si, moltes es creen perquè serveixen per evitar impostos o obtenir beneficis fiscals...però a canvi han de donar diners per alguna causa..si, així funciona el món. Però com a mínim amb les fundacions s'aconsegueix que diners privats ajudin a persones necessitades o a causes socials.

6.) El Windows es de codi tancat

O sigui, com a usuaris no sabem que fa el Windows mentre l'utilitzem i no sabem quines coses malèfiques pot fer amb la nostre informació... com tampoc sabem que fan les companyies de telèfon amb les nostres trucades, que fan amb la informació que descarreguem per Internet, on guarda Google les meves cerques, qui llegeix els nostres perfils al facebook....

Hi han tantes coses que se’ns escapen que fer servir aquest argument per atacar a Microsoft no te sentit.
Una altra cosa es que algú cregui que la informàtica ha d'estar basada en programari lliure, es respectable però Microsoft no te la culpa de res. Els que creguin en la utilització del software lliure, que l'utilitzin. Si s'utilitza massivament llavors les empreses hauran de reaccionar...però totes les empreses, no pas Microsoft sol.

Podria afegir 10 o 12 punts mes però simplement volia confrontar molts dels pensaments negatius cap a aquesta empresa.

No defenso a Microsoft, no defenso a en Bill Gates, simplement intento posar cada cosa al seu lloc des de el meu humil punt de vista. Cadascú que esculli el sistema que creu que es millor, però estic en contra d'aquesta satanització de Microsoft, perquè si hi han raons per satanitzar-la, també n'hi han per moltes altres empreses.

Que l’informàtica sigui avui el que es es, en una part, gracies a Microsoft. També gracies a Internet, al google, al youtube, al mail, al Linux, a Apple, a IBM.....

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Per que a la muntanya fa més fred si la calor sempre va cap a munt i està més a prop del sol?

Que és la gravetat? (segons un senyor que es deia Einstein)

Plantar un arbre, escriure un llibre i tenir un fill....