L'estat contradirecció

No soc jurista tot i que tinc ulls per veure que el que va passar fa uns mesos a catalunya no va ser rebel·lió i molt menys si aquest delicte necessita violencia.

En quin moment es van donar ordres per que els mossos anessin als aeroports a fer fora a la policia nacional? o anessin a defensar una possible invasió de policies espanyols?

En quin moment es va dir als ciutadans que paguessin els Impostos a Catalunya passant de l'estat? (Tots els autònoms catalans van seguir ingressant els impostos del tercer trimestre del 2017, que començava justament del 1 al 20 d'octubre, a l'hisenda espanyola)

En quin moment es va dir als jutges que haurien de fer cas a una suposada constitució catalana que no existia?

En quin moment algú va dir que s'havia de treure el passaport o dni català per residir a espanya?

En quin moment es va baixar la bandera espanyola del parlament?

En quin moment es van dir frases agressives/violentes a la gent per que actues violentament?

Els polítics eren conscients que estaven saltant-se algunes lleis espanyoles i estaven ben assessorats per saber fins on podien arribar per evitar penes molt grans...si, jugaven a això..però mai van pensar, evidentment, que el delicte que feien era rebel·lió...

Les paraules més repetides pels líders polítics aquells dies van ser referèndum, negociació, pacíficament, negociació internacional i unilateral, segurament, d'entrada cap paraula te una relació directa amb un cop d'estat....la ùnica, unilateral..

Però si el mateix president va suspendre la suposada declaració per negociar (amb ningú, pel que es va veure) i no la va arribar a declara mai a dins del parlament (el dia 27 d'octubre en Puigdemont no va parlar dins del parlament (ho va fer fora, en aquell pati interior del parlament, que legalment no te cap validesa el que digui allà)..precisament pensant en al justícia espanyola, no en el futur estat català amb la seva própia justícia)..com havia dit en posts molt antics, tot va ser un teatre per intentar forçar a l'estat a negociar...alguns van creure que forçant-lo l'estat negociaria...però per l'estat era més pràctic gastar-se 87 milions d'euros per vindre a atonyinar gent que votava en un referèndum que estava suspès i no servia per a res...
I encara a més inri, el 9N es va fer un altra referèndum, sense que vinguessin a atonyinar la gent i tampoc vaig veure que Catalunya fos independent de cop..

Per tant, mai he entès de que servia enviar policies si el 9N no va fer falta i era el mateix...Es suspenen els organitzadors i punt..

Quan es jutjarà algú per malversar 87 milions d'euros enviant tanta policia a picar a la gent...quan era totalment innecessari...

Simplement es va desobeir una sentencia que deia que el referèndum no es podia fer...però desobeir una sentencia judicial no es un cop d'estat..
Algú em pot explicar com, a traves d'una votació que l'estat no dona cap validesa, una regió es fa independent? per art de màgia? No sabia que les urnes i les paperetes tenien tan poder...

I ara en Llarena retira les ordres de detenció europees a tots els "fugats", com diuen ells. Però en canvi, al 90% dels diaris espanyols només diuen que ha retirat l'ordre de detenció d'en Puigdemont, no parlen ( o molt poc) que també ha retirat la resta de euroordres...

Entenc, pel que sempre he escoltat, que la funció d'un jutge es fer justícia, no fer-la segons decisions polítiques.
Puc entendre que retirin la d'en Puigdemont pq no el volen només per malversació (que encara no han demostrat que existeixi)..però per què retiren la resta d'euroordres? Si està convençut que han fet aquests delictes tant greus es lògic pensar que el que ha passat a alemanya ha estat molt mala sort...

Altres jutges s'acabaran alineant amb en Llarena, ja que, si els delictes tant greus existeixen, la resta de paisos (Escòcia, Bèlgica i Suïssa) algun d'ells ho veure igual que el jutge Llarena.

O potser el jutge Llarena sap que es una invenció atribuir-los rebel·lió, i que acabarà quedant en ridícul a tots els paisos? deu saber que tots els paisos diran el mateix.
El delicte de rebel·lió  simplement ha estat una manera per poder-los tancar a la presó (per malversació/desobediència seria més difícil justificar-la) i poder-los suspendre (sense rebel·lió no els pots suspendre abans de judici) i donar una lliçó...tirant cap a al venjança.

Les ganes de venjança son tant grans que la justícia ja la deixem per un altra dia.

En teoria, la majoria de la població espanyola, si veu que 4 paisos li diran que no existeix delicte de rebel·lió en aquest cas, haurien de pensar que potser haurien de revisar les acusacions.

Crec que encara estem lluny d'aixó.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Per que a la muntanya fa més fred si la calor sempre va cap a munt i està més a prop del sol?

Que és la gravetat? (segons un senyor que es deia Einstein)

Plantar un arbre, escriure un llibre i tenir un fill....