Banquers a la pressó de pet...

Una amiga que treballa en un ajuntament d'una gran ciutat em va explicar que molts dels nous pobres que van a demanar ajudes tenen carregues hipotecaries d'algunes entitats bancaries, en un tant per cent molt alt de Bankia i bancs semblants que ara han petat..de la Caixa, el Banc de Sabadell i altres, pràcticament no n'hi han.

Pensava que Bankia i tots aquest havien rebentat donant diners per fer Aves, pavellons, aeroports, Cristianos Ronaldos, campanyes polítiques, urbanitzacions fantasmes i demes...

Però el tema d'hipoteques, pensava que tothom era més o menys igual, que totes les entitats havien comés els mateixos errors, que tothom havia cregut que allò era el correcte..

Doncs, no, em va explicar que Bankia (o algun dels seus antics noms) havia donat hipoteques a gent que cobrava el PIRMI.
Evidentment ningú va obligar a aquesta gent a fer la hipoteca però es pot entendre que van jugar amb molta gent. Necessitaven clients per endossar hipoteques i agafaven a tot cristo que passava per allà.

No se si es veritat, però jo li dono crèdit a la informació.
  • Quan aniran a la pressó tots aquest arquitectes econòmics que han ensorrat a famílies i bancs? 
  • Alguna estadística que digui el % de persones que no poden pagar l'hipoteca, de quina entitat son? 
  • Potser ens endurem sorpreses i haurem d'investigar alguna cosa..o no? 
  • Si resulta que un % dels hipotecats amb problemes o dels impagats/embargats son d'unes mateixes entitats, no es mereix, ni que sigui, fer-li una ullada? 
Ha!, no...si total els bancs no els podem deixar caure....

Potser millor no remenar gaire res, ja que llavors el culpable serà amic de no se qui i no entrarà a la presó fins que es mori...con el nostre amic Millet, que li registren la casa després de 3 anys, a veure s'hi troben alguns milions d'euros sota la rajola...jo, amb només 3 anys no hagués tingut temps d'amagar cap prova que em pugui fer culpable....
I el jutge, es veu que diu que les entitats bancaries no han col·laborat gaire amb la investigació...ostres!..jo em pensava que quan la justícia demanava informació s'havia de fer si o si...i si es dificultava o es mentia es podia considerar delicte, no?

I encara més, llavors el polític de torn te la barra de sortir i dir que ens han de pujar l'IVA perque treballem massa en negre..ostres!...esta clar que som un país de pandereta però estic alucinat, ens tracten com inutils, s'ens riuen a al cara i no pasa res...

Es tard i no estic gaire clarivident...però saber que un alt tant per cent de la gent que està fent cua a aquest ajuntament, per rebre ajudes socials, va firmar hipoteques amb unes caixes/bancs en concret, i veure que no passa res, m'indigna moltíssim...


En el fons, suposo que soc un punyetero pringat i no estic a l'alçada d'entendre un sistema i el critico sense coneixement....

Comentaris

  1. Totalment d'acord, però ... quan jo vaig decidir viure de lloguer i no hipotecar-me, els hipotecats em deien de ximple cap amunt.
    És difícil expressar tot el que penso d'alguns arruïnats sense faltar el respecte a molta gent.

    ResponElimina
  2. Una cosa no treu l'altra.
    Evidentment tothom, menys gent com tu, va caure en el parany de creure que podia comprar coses a uns preus que no es podien asumir per molt que treballessis.

    Tothom va voler ser ric, quan no ho era. Tothom es va creure la mentida simplement perquè li anava bé, feia sentir bé ser propietari, vendre't la casa per 10 vegades el que et va costar, comprar sobre planols i vendre-ho al cap d'un mes, canviar de casa i de cotxe, no perque fes falta o perquè podies, sino per que "yo lo valgo".

    Tens raó per pensar tot el que penses de la gent que et tractava de tonto per no comprar. Ets un tio amb seny i que va saber estar al marge.

    Però això no vol dir que si algú va fer coses malament, també hagi de pagar per la seva incompetencia.

    L'avaricia de tots ens va portar fins aquí...però crec que algú te més culpa que altres.

    Jo soc dels que em vaig hipotecar, i no m'arrepenteixo de fer-ho. Vaig cercar la meva felicitat i em vaig aprofitar dels bancs, que donaven credit fins i tot a les rates, per tenir la casa que tinc. Soc feliç on visc, vaig comprar al lloc que volia i la casa forma part del meu projecte vital..anar-la arreglant mica en mica, crear una familia...etc. Vam mirar de no estirar mes el braç que la maniga, dins de la bogeria de preus, que ja era dificil.

    I si un dia no puc pagar la meva hipoteca, no vull pas que m'ajudin a pagar-la. Vaig hipotecar-me jo sol. En canvi els bancs els ajuden i no demanen responsabilitats a ningú i ningú diu res...en canvi, si m'ajudessin a mi...llavors sortiria mig pais a criticar la proposta...això es el que trobo injust.

    Si els que em van donar la hipoteca estaven donant credits a saco i altres bancs no ho feien tan a saco...potser es que algú estava fent les coses malament.

    Doncs aquest que ho paguin d'alguna manera...la clase mitja ja ho està pagant de sobres amb empobriment, embargaments, perdues de feina....ja està pagant els seus excesos i les seves ansies de voler ser més que ningú..

    Però també, quan parlem d'hipotecats, no tothom volia enriquir-se, o viure com un millonari sent mileurista...molta gent simplement volia cercar un lloc per viure ell i la seva familia i es va trobar en mig d'aquella bogeria en el moment que s'ho plantejava...alguns vam entrar al joc, altres, com tu, van estar al marge.

    El que s'ha de fer son lleis pq no torni a passar, o si més no, costi més. Als anys 90 només et donaven el 80% del preu..això volia dir que havies d'estalviar, llavors algú va decidir canviar això i donar 120 i 130%. Qui ho va decidir? Perque?

    I ja se que no ens han de tractar com nens petits. Però per desgracia els humans som aixi. Sino hi hagues una llei que prohibis conduir begut, la gent que faria? molts anirien com cubes conduint i el numero de morts seria més gran. Com l'obligació de portar casc o cinturó, sino hi ha una formació i unes lleis, la gent es comporta com inconcients.

    Per tant, si partim d'aquesta premisa, els legisladors que van produir/afavorir aquesta bogeria crediticia saben com es solen comportar les mases i que de retruc afectaria a tot el pais, com ho esta fent, no haurien també de pagar d'alguna manera?

    uf! quin rotllo...vaig a seguir treballant que sino no pagaré l'hipoteca...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Per que a la muntanya fa més fred si la calor sempre va cap a munt i està més a prop del sol?

Que és la gravetat? (segons un senyor que es deia Einstein)

Plantar un arbre, escriure un llibre i tenir un fill....