Vida a l'Univers....

La terra es el tercer planeta que gira al voltant del sol, un estel vulgar que es troba a una distancia de 150 Milions de kilòmetres del nostre planeta. El conjunt de planetes que giren al voltant del sol es el que anomenem Sistema Solar.

El sistema solar pertany a la Galàxia anomenada Via Lactea, concretament ens trobem a les afores d’aquesta galàxia. En aquesta galàxia existeixen milions i milions d’estrelles, com el nostre sol, i com es lògic, orbitant al seu voltant, la gran majoria haurien de tenir planetes.

A part, des del nostre planeta s’han localitzat milions de galàxies mes, i on cada una d’aquestes galàxies conte milions i milions d’estrelles, i segurament la majoria tindrà els seus planetes orbitant.

Ara ja ens podem fer una idea de la quantitats de planetes que existeixen. Nosaltres només coneixem 9 planetes, i en un hi ha vida, vida intel·ligent.
De cada 9 planetes 1 te vida?...
Només fent una regla de tres podríem calcular el numero de planetes que contenen vida. Se que no tenim cap prova de que la regla de tres sigui certa però....tenim cap prova que indiqui que sigui falsa?....tampoc.

Per tant, a igualtat de probabilitats, trobo mes raonable creure que la vida es una cosa normal si es donen les circumstancies idònies, com a la terra, que no pas creure que la vida es un fet extraordinari i únic que només existeix a la terra. De fet, em sembla que pensar que som uns essers especials i únics a l’univers (amb els coneixements que tenim ara) es un acte d’un egocentrisme enorme, tan enorme com el propi univers.

De fet, solem ser una espècie molt supèrbia, des del moment que creiem que deu ens ha fet la terra per nosaltres, per tant creure que som els únics sers de l’univers i a mes que som especials i meravellosos...simplement fa que ens descobrim, que se’ns vegi el llautó i ens dona pistes per interpretar que moltes de les nostres creences, com les religioses, estan infectades per aquesta supèrbia i aquest egoisme i egocentrisme humà.
El normal es que l'Univers estigui ple de vida...el dificil serà comprovar-ho..

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Per que a la muntanya fa més fred si la calor sempre va cap a munt i està més a prop del sol?

Que és la gravetat? (segons un senyor que es deia Einstein)

Plantar un arbre, escriure un llibre i tenir un fill....